沈旭暉:滑坡謬誤:「西方接受新加坡,自然也接受極權新香港」?

329 回覆
667 Like 13 Dislike
根本兩樣都要屌
依班官員根本只係假膠扮蠢去做殘害香港人嘅嘢
咁要點做先做到好轉
有人努力緊
新加坡都越來越唔親美 支那發揮緊影響力
是 2008年大家仲吃喝玩樂緊
講真生活穩定邊個會走去參與政治
唔好撚玩啦
你係咪97後出世
中共仆街就緊架啦唔洗質疑
但英國佬都係因為而家咁香港比人搞到咁先一班冇經歷過英國佬管治既吹奏佢地上神枱
英國佬以前偏英資偏英國到仆街 所有政策有佢講無你講 你睇bno同而家英國既態度就知
以前英國人係香港當華人係狗咁架昨 用完condom即棄
而家雖然借吹奏以前英國佬黎屌中共
但都唔好真心覺得佢地好
唔係果陣點會咁多人想回歸
Singaporean都叫shy?
s
結果咪開始燒到佢地
最慘依家開始有坡狗話想做支那人
應該激到佢彈起身
收購倫敦交易所失敗 英國佬都講過同一說話
所以依家土生土長既老一輩港人奶共都唔係冇理由?
沈大灣
中國果種收購係幾反感, 佢只係要個殼, 裡面100%赤化, 咁邊有百年老店想同你合作,比你收購呢? 回望香港好多SME, 都對紅色資本比較反感 ...
真心同意
一直販賣悲情d人會麻木
而且美國已經好多子彈了(有關警暴)
宜家要講既係 香港同上海最大分別
人地有美軍機地就已經夠啦 外資睇邊個做頭
劉細良講過,佢個年代既港英政府係變左好多,
因為好多英國殖民地都獨立左,英國放軟左手腳

而班70-80歲既,應該就感受過最初期港英最仆街既時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞