沈旭暉:滑坡謬誤:「西方接受新加坡,自然也接受極權新香港」?

329 回覆
667 Like 13 Dislike
呢個post真係完美示範低賤港狗係幾咁白痴好想笑
好心啦竟然覺得香港人係聰明你地根本係全亞洲最低等賤種,唔配同台灣新加坡澳門人比較好無尤其你地成日同澳門人比真係好不自量力
中國同香港當權者覺得打壓異己同制裁某些唔聽話既公司就會無人敢反
根據新加坡上年通過嘅Protection from Online Falsehoods and Manipulation Act 不論你身處任何地方 只要喺網上發佈新加坡政府認為係「失實訊息 」而訊息會降低市民對政府嘅市任或影響到選舉結果嘅話 最高可以罰$30萬港幣同監禁5年

即係新加坡人喺香港上連登批評吓政府 回到國俾政府發現隨時可以坐5年 新加坡人唔好話集會遊行權利就連最基本公開批評致府嘅權利都無

簡單講 根據香港人權民主法案嘅標準 新加坡三權嘅高層都可以即時入制裁名單
佢老母臭閪佢既價值觀代表晒全亞洲?足見此人狂妄自大。
一邊係親美有軍隊獨立主權國家,一邊係被反美國政權二次殖民既香港市,點比
真 搞唔掂仲要拎出來講
師兄 去錯地方喇 你嘅時事台係喺呢度啊
https://m.discuss.com.hk/index.php?action=forum&fid=54&threadMode=neutral
以前港督偏哂去英資喎
其實只要中共繼續實行戰狼式外交,美國總有一日為咗保護自己利益,完全放棄中國,包括香港。
新加坡最醒係將全部學校轉做英文教學為主
你係支那狗定澳門人?
仲係有少少抽象
要講到啲外國一聽到
就直接明白
嘩屌,係喎
香港民主好撚中要

一齊再諗下點包裝呢一點
好文 推
港督地位超然?
新加坡政府好驚香港反共、獨立、有民主自由
一嚟咁樣香港會跑羸新加坡
二嚟驚新加坡人會有樣學樣
新加坡係你班人唔好搞政治 我會俾樓你地住俾飯你地食
香港係你搞唔搞政治 你都係要捱生捱死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞