香港地後生仔平均幾多歲先搬出去住

852 回覆
465 Like 10 Dislike
唔覺你就收聲啦

扮咩呀
唔介意會同我打字咁耐

你住緊豪宅架
我唔覺有問題 唔代表你唔係攻擊緊我

自己睇返上面 你係點形容 周圍攻擊人個d人
我駛你教
咁又係對得大陸人多中文應該好既

尼種人?即係邊種人?
你咩意思?
你覺得你刻意講d 反話 就係 贏左?
定咁樣會令人反駁唔到你?

我當然唔係住緊豪宅啦
咁你咪反駁我對大西北既看法囖

唔係藍絲支那咁轉移話題,講我係咩人咩出身

你覺等我講得唔合理咪反駁我咯,唔係講我。你仲唔係攻擊人?
我講野質素邊到低?
試下詳細d舉個例子

我又邊到自卑呢? 我覺得呢價值觀又問題 可以同我自卑掛鉤?

住大西北 係我自己既「選擇」黎
我點解會因為自己既選擇而自卑呢?
400萬呀,你自己講話唔止,係好多錢呀。邊個有咁多錢,依家個個都住毫宅架啦,講真唔係個個人買得起架

你咪反駁我囖,例如交通,大陸人問題
咁我覺得係唔適合居住

你住咁耐,
「香港究竟邊個地區出左你依種人」

你係唔識廣東話「依種人」 咩意思既話
咁你當我無講過啦
啊香港人

一個土生土長既香港人從小讀書都係學中文
就算一個香港人 一生都未同大陸人交流過
中文好 都係應該
你主觀既諗法 我無必要反駁 你既睇法黎架嘛

我只係好奇 香港邊個地區出左你依種人
咪問下你lo
你見唔到商場裡面既大陸人?
你無見過搶座位?

你無見到定視而不見?

你有得選擇咪唔自卑囖

無得選擇要焗住咪會自卑囖

我都想知點解有人會選擇住大西北
你都傻架,名校大把人中文不及格

我係講緊大西北個問題,
你問尼種人你想講咩?
我係咩人?
400萬係你講
我係你講前 我幾時提及過?
我都係講叫你唔好老屈我住400萬樓姐

係咁講d小學式反話 「400萬好多」「400萬豪宅」 「400萬咁貴」

其實係做乜 自己講自己笑? 黑人問號
名校中文唔合格=一個土生土長香港人中文差係應該?

你連自己母語都睇唔起 你好意思口口聲聲叫自己香港人?
我講左幾句。
定義一個人係咩人有好多答案,我講左幾句,你就應該係基於我個幾句黎定義啦

咁你覺得你想知咩答案
定咩義

問「邊個地區」根本就唔係開放式問題

都無人問你係邊種人
我講事實你話反話

自卑到一個點

我唔單止覺得大西北人無質素
仲自卑到一個點

自己都歧視自己
你係咪藍絲

名校唔合格係事實
我無話應該
你就真係中文差
扭曲別人意思。同藍絲無分別
其實我唔明你講咩

今日的你打倒昨日的你
三十歲都未搬到仲要同人share 房
又唔想租劏房/套房
你自己心知肚明 你個d「400萬樓好貴」既論調係反話 定你真係認為係事實啦

如果你真係認為係事實既話 咁我會覺得你對香港樓市係0認識

又老屈人地自卑 同歧視自己

我真係無歧視自己同自卑wo 我係覺得你價值觀唔啱渣wo
仲有咁耐你都無反駁我大西北問題

不停咬文嚼字
講歪理

大西北不了

人既質素差到一個點
住邊都唔係問題
人自卑同無知先係問題

你一世住大西北啦
咁名校唔合格係事實又點? 係唔係我唔去深究 就當係先

係咪代表土生土長香港人中文差係應該?
聽得明廣東話 睇得明中文字 有正常中文水平=近得大陸人多?
我咩價值觀唔岩
咁祝你世世代代住人間天堂
大西北
咁好未
我一直都係問緊你「咩出身」
同埋 「邊個地區出到你依種人」

無問你係邊種人wo 唔洗問啦都
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞