香港地後生仔平均幾多歲先搬出去住

852 回覆
465 Like 10 Dislike
咁你問我做咩,更加唔關你事。
要人唔歧視大西北。趕走班低質大陸人先
大撚把人同屋企人住
公屋唔知米貴
有日食飯傾開有個同事家人有個單位想放租
條公屋妹話,幾大wo,一萬蚊應該差唔多,
我當O撚左嘴,講緊800呎一手樓⋯⋯⋯

個on9女同事成日屌9人地唔長進,其實自己食飯唔撚知米貴,公屋妹又要扮4條
諗緊到30歲時就去西方國家屈蛇
因為我想了解下 香港究竟邊個地區出左你依種人
有路數好走啦
係你無知
全世界都有窮人區富人區架啦
我個區人質素一定好過大西北
你攻擊左差唔多10個回覆
我都係問過你出身如何姐
打既字都未夠你1/3 就變左激動同攻擊人
我係邊種人?香港人囖,你唔係咩?
我一直以為香港年輕人質素都唔差架其實
我係講事實,你問出身。你想攻擊我多D
「香港究竟邊個地區出左你依種人」
你睇多次依句 問題入面其實係無「香港人」依個選項
但我係無做wo 或者 你口中既「未做」
想搬 同老豆反面
所以我地努力改變
改變唔到就離開

絕對唔會向尼個不公社會屈服
不負責任政府低頭

真心大西北遲早最快回歸祖國老母懷抱
你可能住大西北住耐左同藍絲大陸人一樣講野摸式

原來你出緊選擇題

失敬
救命
祝你早日融入祖國

原來大西北人就係出你尼種人

你住緊400萬樓架,你係上等人黎架
唔好人地講幾句你就自卑
既然你中文差 睇唔明 咁我解釋一下

「香港究竟邊個地區」 -前半句
你答我「香港人」
首先問題已經係假定左你係香港人

其次,問題係問緊「邊個地區」而唔係問緊你係「邊種人」

唔係比選擇題你 但「香港人」根本就唔係一個地方

你睇下你 講幾句就開始激動 亂咁屈人同攻擊人
你睇下你
講幾講 就老屈人住400萬樓
你平時係咪都係鍾意用依種方式講野/辯論?

再講 住400萬樓好失禮?

我樓上話放租個層樓都唔止400萬啦
你咁有料仲住大西北
你真係好鐘意個度

真心祝你世世代代住個度
我上面個回覆 就單純 糾正你中文理解錯誤
都未叫你因為自己理解錯誤而屈我藍絲道歉

你就再次係到攻擊人
點解你要不斷激動
攻擊我 「住400萬樓」、「藍絲」、「生生世世住大西北」(雖然我唔覺有問題)呢

我都無或者未攻擊你
自己有樓住做嘜要晒錢
我一直都話你住緊豪宅。係上等人黎啦。
係你自己自卑,亂猜度人,唔該你睇返之前post

咁咪係囉,400萬以上都要係大西北,點解住咁遠?

其實大西北都有有錢人,只不過係極少數。
考慮到人既質素問題,我係唔會住大西北,個度太多大陸人。我無話你,我係話大陸人
你係藍絲支那講野質素
你完全係自卑

我話大西北多大陸人係事實
你好鐘意同佢地一齊咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞