澳洲衛生官員堅稱戴口罩更易感染COVID-19

299 回覆
41 Like 362 Dislike
我去對面超市照戴口罩,其一係因為我屬於不需檢疫職業但要求係出入要個人保護裝備,無人理過我,亦見有鬼婆戴,嗰個鬼婆仲將social distancing 推到好盡,連行人路都唔行
標題黨嚟
人地話必要戴口罩
唔正確戴佢增加感染風險
*無話過口罩無用*

日日係到嘈戴口罩有無用
唔戴正on9

每個國家既文化唔同
但佢其他防疫措施做得足
控制到咪得
人地人口密度低咁多
又封好關
又做哂檢測tracking
又聽話唔出街

點似班港豬咁有抗疫意識咩
戴哂口罩照行山 打卡
出街找fd食飯吹水 剪手戴
唔隔離 發燒睇中醫
再加埋個垃圾政府唔封關

得罪講句
全世界戴口罩香港死撚左啦
每日口罩產量連1億個個都無
佢地叫人戴口罩咪一樣不切實際
根本都訂唔到

你有得戴咪戴囉
無得戴咪唔好出街
將d貨留返俾醫護
好撚過尻叫醫護加油咁on9
自己諗吓二月個陣有咩人搶曬全世界啲口罩寄返翻屋企
根本就係,人無交流就唔會傳染,所以先做 stay home for healthcare workers
但我而一刻係澳洲
起碼有3成- 4成戴緊
Daily mail個d page都一堆鬼佬話有用
話就算自製口罩都好過完全冇
同埋開始有人叫who做cho
早兩個星期
呢個mask or not 既debate係55波
而家82
其實係班政客見到口罩唔夠
怕叫全民載又唔夠貨會俾人屌
不過班白皮豬又信個下蠢,似乎得香港人係唔信政府
你個政府無民意受權,人哋有,有乜做得唔好下次自然可以換咗佢
咁我一直覺得唔夠咪直接話唔夠,叫人慳D洗,起口罩廠,話戴佐無用即係撚9D市民姐
根本冇人敢多過2個人係街行
同埋大家個心態真係assume 唔係同居既人
都直接當有毒
無啦啦行太埋
真係隨時被人打一身
悉尼四大醫院其中一間週前出指示,醫護如不在隔離病房,不可戴口罩,無論是醫院或自已的。 澳洲政策也是九流。在偏遠醫院 rural hospital, confirmed patients are placed at ICU where there is no negative pressure room. Med staff does not have any days of quarantine requirements after treating those patients. Sad.
出晒新聞1月
中資地產公司停工
全需搶物資
所以已經全澳洲係FB輪緊大陸人大米
根本每個國家嘅對應方法都唔同
外國而家就算係city隔幾米先會有第二個人經過
點同你香港比呀
人哋好耐之前已經封咗關唔俾人出街 咁就梗係冇咁需要口罩啦 唔明你哋笑乜嘢
香港人嗰陣仲喺度行街睇戲食緊飯咋
仲有啲香港d垃圾隔離措施 如果上咗國際新聞真係俾人笑撚死 封關又唔封埋大陸
Rural hospital 有設備已經好好,本身已經唔夠醫護,係咪想其他病人無人照顧
澳洲d醫護真係唔帶架
你咪應該教育國民正確戴口罩方法囉
唔正確使用乜柒都危險啦
>如果你沒有習慣戴口罩,這樣做很不舒服,甚至會引起幽閉恐懼

on99
除非戴上眼唔係點幽閉恐懼

澳洲今年取消了醫生專業移民資格,你話佢地政府話夠唔夠醫生!
咁你個政府又買台灣啲布?
講得沒錯 gchi
監躉後代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞