澳洲衛生官員堅稱戴口罩更易感染COVID-19

299 回覆
41 Like 362 Dislike
點解戴錯反而會有大風險?

假設唔戴有50機會感染 戴錯就多過50%機會感染?

就算前後反轉戴都唔會增加感染風險掛
Twitter 國際戰線

Twitter文宣組
戰線台 @twittermansyunzou

Reddit戰線 @reddithk_channel
文宣 @hkstandstrong_promo_int @guardiansofhongkong
https://t.me/twitter4HK

記住share香港人嘅抗疫成功經驗,如果話冇口罩就blame落支那人度

根本到依家都未識驚
到社區爆發就會恨錯難返
有病唔好睇醫生, 睇錯黃綠醫生弄巧成拙
澳洲係天氣夠熱先爆唔出,仲唔戴口罩過一兩個月實爆到9彩。
俾人批鬥,而家人人爭住舉報隔離屋
前日 manly 尋日 brisbane powerhouse market
一人多報紙佬影相放頭條批鬥
罪名:為國家帶來危險
乜撚野covid19?
叫返正名武漢肺炎唔該
五大訢求
武漢肺炎
留意返
我有親戚喺澳洲住緊
佢自己話完全冇人戴口罩,一戴就即刻啤住你,當你有病咁
超市或者其他地方如舊
澳洲本黎係班失敗白鬼眾集大洋洲埋堆圍爐地方
歐洲就黎冬天
唔緊要 三個月之後上黎鞭屍
我一出街就戴 無咩事
已經多左好多澳洲人戴
我自己都冇用
大家都好勤洗手,去超市有專人派消毒紙巾,大家保持距離,一部笠一條友咁
你可以話戇鳩但我地行之前坡佬模式
坡佬爆煲係因為冇封關,而家澳洲癲到落機就俾人直接捉去酒店困十四日
如果不正確地洗手,可能會導致手部未完全清潔,令自己誤以為手上已沒有病毒,當手再接觸口眼位置時,便會增加感染機會。建議不應洗手
夠唔夠口罩用?
不過老實講,澳洲大部分地方人口密度低
冇咁容易傳播
五大訴求? 手足嚟架
暫時夠
4日到出一次街 買野
同埋lockdown左 無咩人出去
諗住歐美爆完到澳洲,跟住南美繼續接力爆落去
讀死書,讀壞腦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞