澳洲衛生官員堅稱戴口罩更易感染COVID-19

299 回覆
41 Like 362 Dislike
封左關點爆入黎
澳洲驗左廿七萬人啦師傅。。。。。。你問下香港衛生署,尾數斬冇呀
結論係:鬼佬9成以上係on9
無錯 就好似食藥咁 無食慣藥 可能唔識個份量 又唔識得吞藥 好危機 有反效果 有病食藥等於自殺

我個state早排就係叫人冇病唔好戴
原因係呢邊醫護都唔夠裝備
就算你想要口罩 出邊一個都冇
早係一月 呢邊有兩間支那大型地產 係呢邊買曬全國醫療物資 用私人飛機運左90噸返支那
而家仲要好多支那人拎d劣質口罩返黎賣
仲要扮香港人 屌佢老母
贊成
快啲賣比香港
快啲死
垃圾真係痴線
不嬲而家都係唔可以摸眼耳口鼻
有冇戴口罩都唔可以掂
真係好on9
咁叫醫護咪撚戴啦
叫人唔好戴而唔係教人戴
On9
駁定先:
啲人唔識咪要政府宣傳同教育囉
無習慣就培養習慣,戴戴下就識㗎啦
香港啲無腦阿毛都識戴
澳洲佬會唔會太低估自己國民智商

就算提供唔到醫用口罩
應該建議戴布口罩/N95/豬咀
“如果你沒有習慣戴口罩,這樣做很不舒服,甚至會引起幽閉恐懼,而且自制的口罩戴起來會感覺很癢,所以如果你接觸到了帶有病毒的表面,然後在撓癢的時候,就會增加而不是減少感染的風險。”

話遲啲會爆到7彩嗰啲有冇睇過數據
澳洲而家唔可以多個兩個人出街聚集 自己屋企都唔得呀仲要係捉得好嚴會上門查 唔同你香港警察選擇性執法啊
連入lift多過兩個人都要即刻行返出嚟啊

餐廳全部兩個禮拜前已經唔俾開
大城市更加係lockdown根本冇咩人會出街
確診率即刻跌到仆街喎
不過白人唔戴口罩戇鳩就梗㗎啦
有時出街戴住口罩 啲人會覺得你病跟住會行開 我不知幾享受
你估廢中廢老得香港有咩
無分國界呀
其實條友一開始被問口罩問題,係答依家冇足夠supply,如果有unlimited supply先討論有冇用嘅問題,之後先係堆廢話

姐係有用但唔敢話有,估唔到鬼佬耍太極都出神入化
加料試劑
如果安全套佩戴不正確,人們可能會給自己帶來更大的風險
學戴口罩好難咩?仲咩當自己國民係弱智
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞