想知伍公子一開始係靠咩作為賣點而成名?

393 回覆
14 Like 249 Dislike
啲回覆真係好撚好笑
一邊啲傻鳩fans吹捧到伍公子發明打機片同拍vlog
俾個資深偏執狂踢爆之後就惱羞成怒到不停打稻草人
又要屌人唔紅,又夾硬屈人哋紅

最好笑係Mr.A仲日日上水互屌

btw,早幾日睇鬼佬speedrun 舊版Bio3都仲提起你啲刀技,你部腦同你個人身體而家咩環境呀?
其實要講幾多次
唔識唔係問題
但唔識又大大聲吠好撚on9
冇人迫你要識呀屌
唔好再屈我用有冇上過高登黎攻擊人啦屌
高登當年咁撚小圈子
真係有上點會冇見過mr.a 整既蛋糕
點會唔知佢d往績
冇上唔識冇問題
咪認下係自己唔識囉
係要屈人冇人識佢,係咁whowhowho
who乜鳩?
你準備又俾人屌你廢老小圈子係度圍爐
嗰個咩紅登老屎忽仲喺度打緊飛機
花生
提起啲twitch thot,我就扯火
而家係有 d 人只睇 tvb 之後話 tvb 係香港第一間電視台
咁岩有個麗的呼聲既前職員聽到,話麗的呼聲早過 tvb
之後條友話早過 tvb 又點,都執左笠啦
條友根本就唔對題
麗的呼聲前職員只係指出「 tvb 係香港第一間電視台」呢句說話係錯

所以我唔知點先叫紅
得香港人識叫唔叫紅?少香港人識但有外國人識叫唔叫紅?紅唔紅係點定義?
如果你知我係邊個你一定唔夠膽串我
最憎youtube 呢個模式,整到好多人出賣人格,做小丑
睇啲鬼直播就知道,打機台有班人係speedrun派
者係啲人專登研究點樣去將爆機速度提升到最快
會搞speedrun大賽,會請人去會場表演快速爆機
例如Games Done Quick/TAS咁

又有好一部分直播係打技術,會幫自己set各種限制去打一隻遊戲,例如用或者唔用某種武器道具
再之後就係娛樂型,開樣鳩up鳩玩,或者賣樣賣波之類

以上幾種係歐美Youtube/直播世界都生存到
連台灣都養到幾個技術型台主好似qttsix咁
(雖然佢開台講野有樣睇但講野其實幾悶...)
係香港養唔起一個up得出名既技術型youtuber/台主
然後得返娛樂向既可以彈起,我好難唔相信唔係觀眾問題,屌就連手機打brawlstar搞直播既幾百人細台都打得有板有眼既如建盛,香港仲停留係鳩up鳩打既階段。

點樣叫人唔相信香港班觀眾係唔重視技術呢個問題
淨係鐘意睇人玩,又要睇唔起人地打得叻
Mr. A識唔識佢都好,佢技術好係事實,同時講技術就唔好講人品,香港觀眾唔在乎技術都係事實。
好似係mr.a拎自己同佢比較先
咁撚on9
另一邊箱屌就俾人圍插
記得佢好似好爛口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞