想知伍公子一開始係靠咩作為賣點而成名?

393 回覆
14 Like 249 Dislike
班真乞衣🍇公子買耳機唔洗錢
佢一開始拍d中學日常生活片,嗰個薑檸樂都係痴佢d片出鏡。。跟住自己拍。。
夠乞衣
真嘢唔好講出嚟
「香港之光」我唔敢認,李麗姍都比人鬧
做好冇人讚,做差比人彈
打 bio hazard 打到有外國玩家請教唔係得我,仲有香港玩家做緊
香港玩家唔係淨係得 bio hazard
有香港玩家打 L2D 打到外國玩家都要跟佢學野
有香港 AOC玩家 打過國際,接近20年前,個時都未有 LOL,咩電競
但呢 D 玩家只有真係熱愛打機既人先會欣賞
大家都係寫字,有人寫笑話,有人寫文獻,寫笑話會易 D、出貨量高 D、多人睇 D ,呢 D 唔係話寫笑話唔好,係事實黎
鍾意聽人講笑話,唔等於會鍾意睇研究笑話既文獻
去到異常熱愛遊戲就係研究遊戲,根本唔係娛樂性質
街霸,後前招或下上招,要儲幾多個 frame 先出到招,有人寫晒成份報告出黎做分析
我都做晒成份舊 bio hazard 1, 2, 3 武器攻擊力同敵人攻擊力報告出黎
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1bgLeBpr77y3jGUP67wseUqZA3QlVP0lsdNSzA4hh0JE/edit?usp=sharing
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1XZ_osXBA49fIe5qqQ600yEiYvC22raFjZzbFczGnLSs/edit?usp=sharing
https://docs.google.com/spreadsheets/d/168b34llaajRNIdQ-xGla725zw7rvDgsGoGkswF8jvFI/edit?usp=sharing
唔係得外國人先做到呢 D 野
但用娛樂心態黎睇研究報告,緊係覺得唔吸引
「我淨係要娛樂,消磨下時間,搞咁多野做乜?」咁個層次咪就係去到娛樂
諗下有冇為「遊戲」付出過
睇咗2分鐘已經瞓着
Mr.a都要比你班友仔話
拎mr.a同伍公子比根本就唔撚同類型
Mr.a hardcore咁撚多
你可能覺得悶 但呢樣野一直有人做緊 你拎返而家嘅game黎睇 即係你打芒亨點解會有人研究咁耐就係為左殺隻龍快一分鐘或者幾秒 你係要熱愛個款遊戲先會有咁多心機 而事實呢類片嘅fans係唔多 因為你唔愛隻game愛到會研究 你就唔會鐘意睇

伍公子紅個時係好典型嘅youtuber 打完 錄低再擺上網 娛樂性係一定高 同埋佢個時玩skyrim都算好睇 仲要食埋第一水youtuber 咁紅都合理呀
同埋聽聞 無錯我係純粹聽聞 行內黎講伍公子d橋都幾好 不過呢個真等行內人求証

我係覺得拎Mr.a黎比真心弱智姐
話佢廢唔紅都講得出
佢話悶其實我冇咩所謂
等於有個MK仔去大學聽量子力學講座,之後話「2分鐘訓著」一樣
諗返以前我打機又係廢寢忘餐咁去深入研究啲數值
一般玩家根本去唔到呢種狂熱
一向都係咁
係香港,拎住支無限彈火箭一路叫一路死咁玩,比好冷靜咁只住把刀爆機吸引
我覺得19樣。。。
其實你冇得逼人睇傻仔
觀眾自己睇咩又關你咩事
你地成班根本冇吸引力又想人睇
就好似啲藝術撚屌人唔識欣賞佢啲藝術
第一 咁你要諗下你sell個套點解冇人睇啦
第二 得你個套方法先識叫欣賞遊戲 乜你咁撚霸道 成班人自我中心到呢 有人鐘意認真到做野咁 有人鐘意用黎娛樂

你都on99要全世界同你地小圈子一樣 你係有心熱愛遊戲咪諗吓點樣令到人哋會同你一樣認真到用生命黎玩遊戲囉 點解香港成日啲嘢做唔起 政府垃圾之餘 你哋所謂傑出嘅玩家態度都好垃圾
奇怪嘅係你一路屌香港人低質
一路又想佢哋做你嘅觀眾
sorry我諗你唔會屌屌下啲人就會認真睇遊戲
你就一路用咁嘅態度憤世嫉俗啦
咩野黑心
從來無撚人逼你睇啊,靜啦
你啲垃圾鐘意睇垃圾打機 鐘意娛樂阿嘛
明㗎啦
薑檸樂靚仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞