想知伍公子一開始係靠咩作為賣點而成名?

393 回覆
14 Like 249 Dislike
屌你老母 現實你又有幾撚叻啊 定又係件垃圾
果啲咩撚野 遇才不遇 默默付出 你作出黎㗎
邊撚度有人咁講 ? 定係你" 覺得"啊, 中學生 ?
打機認真打 做運動咪認真做 要玩咪認真玩囉
可能你條傻閪習慣成世乜鳩都hea hea貢咪要娛樂囉
返去睇下TVB ATV 岩撚咩你啦 全部都係鳩做鳩hea
因為睇劇情+DCL為主
難少少都唔玩
啲game出得又快又多
邊似以前一隻game玩幾年
你條柒頭真係可撚憐 我做人做事hea唔hea就唔需要同你交代

但你係咪未撚讀過書?懷才不遇唔撚識解??定我用成語你睇唔撚明啊屌你老母臭閪

你條on9毒撚上面幾撚紅係咪你地講啊 邊位啊 人撻朵你撻朵 冇人識你啊 仲講撚到啲人唔欣賞你就係低質 低你屎忽咩 咁仲唔撚係自命懷才不遇?刀仔玩爆機唔撚係一個成就嚟㗎柒碌
打機認真還認真 研究無問題 但你條柒頭明上撚哂腦覺得人唔欣賞你 鍾意娛樂咁玩就係垃圾 逼鳩人地認同你啊?
見人地玩得多人睇就眼紅?話鳩你係毒撚真係無撚有錯 你繼續自我彭脹啦傻閪
睇下動物森友會都知啦
個post笑撚左

唔識 Mr.A 唔通識你咩,你打百幾字都冇人睇嫁喇傻鳩
以遊戲Walk Through黎講
連Mr. A 都唔識嘅真係好打有限
睇開TVB都唔會睇Netflix
MH咪又係
改到速食
所以依家直播打機既咪可以生存到
觀眾又唔會落場玩
最緊要畫面吸引
你搞錯 d 野
我發布打機片唔係要出名或好目的咁吸引大量人睇,係要話比人知個遊戲可以咁玩
有 d comment (英文)話自己卡左幾年,卡到唔玩,因為睇左我段片既玩法,先知道可以咁玩,所以開返隻game,load返黎玩,最後終於爆到機

最早連 google video 都冇(好似2003年),亦冇有用既攻略(當時 d 攻略一睇就知係 copy and paste ,篇篇文都係一樣內容,唔知第一處係邊,貼文果個都唔知有冇玩過隻game),我只係上網查野無端端搵到段片,段片係用 wvx 格式,細個唔識乜係 wvx 淨係知個檔案唔係影片檔(得幾百Byte,影片檔冇能咁細)
我冇方法報答個段片既作者,連出處係邊都唔知,連一句「多謝」都冇得同作者講,所以我只好用呢種方法打機當係多謝佢幫過我,幫其他人完成返完成唔到既遊戲

一件只靠自己完成唔到既事,原來只要有人幫小小忙就完成到,因為我自己都有呢 d 情況
呢段遊戲片作者本意係乜唔重要,對我黎講係幫我將細個完成唔到既遊戲既遺憾完成返
我細個係驚打恐怖遊戲,我都否定過 bio hazard 唔可以刀爆機,直到睇到一段片證明刀係可以爆機,就令我重新思考,恐怖遊戲唔係好恐怖,打機唔一定要規規矩矩咁玩,所以我先開始練刀爆機
證明彈盡糧絕都可以完成遊戲,唔好咁輕易放棄玩緊既遊戲

係你最貧困潦倒既時候有人幫你令振作,最後你成功左,唔係要搵返果個人,還返人情比佢,而係將呢種行為繼承落去,先係對果個人既報答

唔係埋怨觀眾低質,而係一早知香港普遍觀眾低質,所以我一早已經唔考慮呢 d 觀眾,所以我 d 片好早已經改用英文寫標題同描述,所以少香港人睇係正常,youtube report 都話我 d 片主要係日本、美國、加拿大
高質既香港觀眾係唔會覺得英文標題有困難
偶然諗到樣野未有人做,去研究,發布段片,有人 comment 話「又有新片啦」,「十年前開始睇你 d 片」,已經滿足啦
唔洗證明自己存在錄片,唔洗為錢錄片,唔洗返工咁不斷錄片,只為興趣同幫人錄片
我覺得宜家YouTube同Twitch呢D直播平台都改左佢地嘅方向
由 "提供平台開心Share" 變左做
提倡 "你可以透過呢個平台搵錢 [我(平台)再喺你收入入面抽油水]"
結果成個生態改變曬
佢本人係咪都傻下傻下咁
我又覺得佢唔係傻既 典型果隻後生仔 鐘意駁嘴駁舌姐
咁讀書差另計啦
我講緊既係醒目嗰種

你想表達既大家都明
成日想當年點勁想當年點紅,同d廢老有乜分別,有冇d近期威少少或者勁少少既野呀,冇就謙虛少少學下d新人點解依家多人識
佢係十人巷傻仔到
你講你呀?
首先打機片點為知高質先?開live打兩個鐘死左比D誇張搞笑反應,中間同網友互動?
定係打之前做準備功課背下公司背景其他作品,知隻game既中心思想式者想帶比玩家既野。在係打機過程中話比睇既人知?
定義左高質再黎判定會唔會好D?
古巨基中學畢業夠叫古sir 啦
你份人咁黑心嘅
叫公子好似係佢老師改
賣點咪打機囉 嗰陣無乜youtuber選擇
同埋佢對遊戲嘅認識幾深 每條片都有內容
以前都睇過大j 打機但感覺佢過左關就算
揀嘅game 都幾特別 幾有意思
個人都幾鍾意deus ex 同埋paper please
只係香港人鍾意睇垃圾打機
我老早已經錄遊戲片放上 youtube
咁應該係你廢

無人問津既你係乜?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞