想知伍公子一開始係靠咩作為賣點而成名?

393 回覆
14 Like 249 Dislike
好似兩個都係賣點wo
唔係入唔到大學搞到咁憤世咩
同意
所以而家打機心態都變左
d 人係因為功利而打機多,單純分享係極少

黃家駒講過香港冇樂壇只有娛樂圈,佢唔係話香港冇人做音樂咁簡單,係話埋香港冇人識欣賞音樂
年少無知得獎,林保怡講我地只係藝人,話佢有冇得獎唔重要,最重要大家記得首歌
天與地比人投訴食人係教壞細路
林保怡有三分鐘劇情講佢返到屋企好攰,放底野坐左陣,去廚房煮野食,坐底食野,冇講過一句說,比人投訴唔知做乜;我地鬧返 d 人唔識野,冇深度,唔識理解

借用黃家駒,香港冇人打機只有娛樂圈
所有野最終係娛樂化,非人化,搵錢至上
搵得多錢就係成功,只係借別人之名笑人唔出名、搵錢少既人都唔係出名、有錢人
屢戰屢敗既人唔失敗,最失敗係不戰不敗既人
價值觀唔同 嘈極都無結果
睇哂個post 罵戰呢game都幾好玩
睇黎有人hardcore罵戰?

娛樂同hardcore同任記同索尼一樣永遠對立面
兩面都覺得對方係垃圾
人類就係鐘意自命不凡,同時為自己鐘意既野而驕傲。

我都好佩服同欣賞hardcore玩家既熱情同技巧,
但見到有句留言係「香港人鐘意睇垃圾」,
呢句已經係覺得自己做既野先係真理但無人欣賞,同時稱其他人既方向為垃圾,
之後打一大段文解釋唔認覺得自己懷才不遇都無用
時代風向會變,人既自我滿足同罵戰不變
人多d學識欣賞別人就好
竟然有人唔識Mr. A
見到第一頁已經爭住出黎認做第一個真係笑死根本就係唔抵得之後又話唔介意少人睇乜乜乜,唔介意就唔會冇啦啦衝出黎話自己先係第一個

平時唔識呢個人就冇乜野既,識耐左就知麻煩友,見佢俾人ban埋
睇人打下機都比人話係垃圾觀眾

連登機王好勁呀
原來你唔識/你班柒頭唔識就等於唔紅
都係果句啦人地紅果陣係十幾年前你班柒頭可能仲係粒卵或者仲飲緊奶
人地d片連外國人都識搵黎睇
個伍乜鳩我唔知有冇外國人識啦
幾時有話你垃圾只係話你低質

對號入座咪你呢啲
懶人vlog
個伍乜鳩有冇人睇關我撚事?
過氣老屎忽十九幾年前啲嘢仲拎出嚟打飛機 好心就摺埋吠小兩聲啦護主犬
本身條友打緊機勁做教學片我都冇意見 但你樓上幾條撚樣屌鳩啲人唔睇你就係低質呢樣咪小家又自大囉 乞人憎啊明冇?
一定要識你?歷史書有提起你定打機要用你做例子啊 紅?紅乜鳩嘢啊? 行開啦你
你幾條毒撚圍埋擺佢上神台就唔好下下提住啦 笑撚死人咩 當自己邊柒個咁巴閉啊

最撚搞笑係上面仲有條友講人‘’劣幣驅逐良幣‘’你地比人淘汰咗唔願面對 係要跌落地下楋翻揸沙嘅

唯有希望第日個遊戲界有機會創辦一個名人堂比你個Mr A入選 可以還你地一個公道啦 ‘’良幣‘’們
唔係靠乞眾籌為生?
屌你老母啦我從來冇評論Mr.a高唔高質
我只係對你班撚頭冇見識有意見
自己冇見識咪認囉冇必要夾硬屈人唔紅
明未呀撚樣屌你老母
又唔係我話佢文學好 轉乜野軚搵埋比你2:15
https://youtu.be/I5BqWAkoBL4
大戰
呢位柒頭 你屌我老母係冇用嘅
護主狗我諗你都係收皮吠小兩聲啦 依家幾撚時問你意見啊?定你覺得你識Mr.A就係好撚有見識啊唷
紅?我就係問你邊鳩到紅啊你講得出嘛 紅係邊啊?
你走落街同人講你識Mr.A 人地係咪會覺得你好威威豬啊?係咪會覺得你好有見識好有深度啊?係咪可以兇到人啊?識你老鼠咩真係 唔好on9啦好嘛 人地剩係當你毒撚咋傻西

阿有識之士 麻煩唔好再衝出嚟比人笑啦好嘛
想知九年免費教育都唔讀
字都唔識既話
點打機
今時今日講呢啲傻閪野
俾bob叔屌撚到on99都似

完全就係跌落地都要楋翻揸沙
反社會人格
九年免費教育=食屎
跟住基於呢個前設再堆砌一堆論調
文科仔真係邏輯好求其
咁鳩吹就中文說話A
屌你同d00後大大聲問人邊撚個張國榮邊撚個倫伯有咩分別
唔識咪上Google search囉
你唔識冇人怪你但你唔識又大大聲吠呢下柒呀
咪撚走出黎獻醜啦屌
你用佢同張國榮比?好意思打比喻㗎喎你又
邊個獻醜啊依家你真係

你講嗰兩個我唔洗google都識啊sor9ry 佢地咁就係叫紅啦 Ok嘛?你明嘛?

Mr.A?Who啊 ?
好心你個on9仔認句柒就自動收皮啦唔該
你走落街同人講你識睇Mr.A就代表你有見識有深度
自己驚唔驚比人笑啊 大紅人

死唔斷氣要幫佢吐氣揚眉咁摺埋啦你
人地紅定唔紅呢d客觀事實黎
唔係你走黎吠幾句就改變到
你講得出佢唔紅明顯係你冇經歷過舊登年代姐
都係果句啦
咪撚獻醜啦屌你老母
伍乞兒
其實話人紅或唔紅都係一句
走落街同人講你識邊個邊個唔一定有深度
同樣走落街同人講你唔識邊個邊個一樣唔一定有深度
有冇深度唔係你識邊個,而係係自己
正如有 D 人覺得用張國榮黎比係唔應該,但又講唔到點解唔可以搵張國榮黎比?
咁呢 D 人咪就係佢自己所講
「走落街同人講你識睇某某就代表你有見識有深度
自己驚唔驚比人笑啊大紅人」一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞