想知伍公子一開始係靠咩作為賣點而成名?

393 回覆
14 Like 249 Dislike
價值觀唔同 嘈極都無結果
睇哂個post 罵戰呢game都幾好玩
睇黎有人hardcore罵戰?

娛樂同hardcore同任記同索尼一樣永遠對立面
兩面都覺得對方係垃圾
人類就係鐘意自命不凡,同時為自己鐘意既野而驕傲。

我都好佩服同欣賞hardcore玩家既熱情同技巧,
但見到有句留言係「香港人鐘意睇垃圾」,
呢句已經係覺得自己做既野先係真理但無人欣賞,同時稱其他人既方向為垃圾,
之後打一大段文解釋唔認覺得自己懷才不遇都無用
時代風向會變,人既自我滿足同罵戰不變
人多d學識欣賞別人就好
見到第一頁已經爭住出黎認做第一個真係笑死根本就係唔抵得之後又話唔介意少人睇乜乜乜,唔介意就唔會冇啦啦衝出黎話自己先係第一個

平時唔識呢個人就冇乜野既,識耐左就知麻煩友,見佢俾人ban埋

你搞錯啦
我真係唔介意人地睇邊個,係介意人地搞錯野
你搵邊個同你補數學我冇所謂,但介意人地計錯
伍公子=藍絲
可以不理
伍乞衣都上神枱 佢乞耳機嗰時讚嗰班小學畢業未
認真覆你 Game play高質呢d講到悶 講下佢其他特別野 佢應該係全香港唯一一個會屌鳩個客加簡job接既人 所以有網絡清泉個朵 加上佢成日屌鳩觀眾 睇佢佢係大哂 唔似其他人要迎合觀眾 所以你同佢冇乜距離感 似真係朋友 睇佢會驚做柒野講低質野比佢或者其他觀眾笑同屌
咁麻煩你用你個句
「學識欣賞別人就好」黎欣賞我
多謝
點解可以咁自大
見呢個Post第一次識你,但見你既態度已經唔識欣賞
怨婦一件 以為自己真係大師
睇個youtuber要睇到會驚 都幾撚可悲
呢啲唔係朋友 係主人同奴隸嘅關係
其實班初代youtuber有名氣有9成都係因為食中第一水架啦
之後大把高質youtuber認真製作反而無乜人睇
佢果期最多follow 好似係cooking hayhay 起碼有樣睇下
最經典一定係薑X樂
人柒 把聲難聽 製作手法hea 話題濕鳩低趣味
佢接啲廣告片都可以hea撚到小學生拍片水準咁
完全唔明點解佢仲可以係youtube界生存
當年一齊話抵制TVB個陣佢走去拍網絡挑機俾人撚狗,上年動漫節就同政協一齊同場打機,真係見唔到你所講既屌客同揀job喎,仲有佢個朵一直都係伍乞衣而唔係咩網絡清泉
條女衝出嚟柒咗你仲要鞭條女
唔好咁清高住
拍攻略片又未嘗唔係助長速食文化
啲人都係自己唔想研究先睇攻略
換個講法都可以話係因為你拍咗片所以啲人可以睇完唔洗自己研究新玩法
唔好講到自己啲片係清泉咁先得
正宗奴隸獸
條友小器到仆街
成日以為自己好醒好方講野
真人行出黎講野柒下柒下咁
佢以前出名改歌
至於依家佢點解仲生存到你真係問仲睇佢個D喇
我問你用張國榮嚟比你知唔知醜啊當撚自己遊戲界大明星拎獎啊你
我幾時走出嚟獻醜我唔撚係格硬要話自己紅喎到底你up乜鳩嘢
自己圍內講條友紅紅紅 講出嚟人地識你老鼠 又話客觀事實咁我都係嗰句啦
呢位柒頭 你攻擊我老母係冇撚用㗎
活在自己世界啦on9仔
收檔啦傻西
長篇大論咁講句廢話都知你咩料
你都識講啦咁 有深度係自己嘅
但係有人睇其他人打機 你地就話人低質觀眾人地睇邊個關你撚事咩 走出嚟話人

毒撚宗師一開口就自打嘴巴
仲有啊 你唔係真係當自己大明星啊
到底你憑咩可以用張國榮嚟比?
我行落街同人講起張國榮就真係係人都識

You Who
咪話撚左你冇經歷過舊登年代先講得出mr.a 唔紅囉?做乜避開唔提?
用張國榮倫伯比喻有咩問題?遊戲界邊個唔識佢?只係年代遠左新一代唔識
話你獻醜係指你唔識唔緊要唔洗大大聲話俾人聽唔識喎,幾時有話你紅?你做乜鳩呀?

同你呢啲自我中心嘅毒撚講嘢真係辛鳩苦
我就係舊登上到依家都冇聽過有人提你乜鳩MR.A
咁巴閉?下 原來真係遊戲界個個都要識你?我買隻生化危機係咪貼埋佢名啊弱智自大西 瞓撚醒未
仲要真係拎兩件大牌嘢嚟比 你諗撚清楚你獻醜定係我獻醜先啦 你個腦是否生在屎忽啊
呢條撚屌到而家都仲咁自視過高
笑到仆街
以為用刀仔打Bio 就係世上最撚勁最撚啱嘅人
十足十樓下公園捉棋d濕9廢老
捉贏呢條村就以為係全世界最叻 乜都係人哋問題乜都俾佢睇穿曬
自己就係世界嘅真理 啱囇
以前讀書睇佢打bio係好勁
但宜家同啲廢老一撚樣 不了
點解遊戲界一定要識佢有無經歷過舊登年代又點
講明先 我都係阿叔 打左廿幾年機 上過舊登 我真係見識少唔識遊戲界張國榮mr a
你高登叫咩名?
同而家個名一樣 小人物 cdrom 無人識我 做咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞