想知伍公子一開始係靠咩作為賣點而成名?

393 回覆
14 Like 249 Dislike
價值觀唔同 嘈極都無結果
睇哂個post 罵戰呢game都幾好玩
睇黎有人hardcore罵戰?

娛樂同hardcore同任記同索尼一樣永遠對立面
兩面都覺得對方係垃圾
人類就係鐘意自命不凡,同時為自己鐘意既野而驕傲。

我都好佩服同欣賞hardcore玩家既熱情同技巧,
但見到有句留言係「香港人鐘意睇垃圾」,
呢句已經係覺得自己做既野先係真理但無人欣賞,同時稱其他人既方向為垃圾,
之後打一大段文解釋唔認覺得自己懷才不遇都無用
時代風向會變,人既自我滿足同罵戰不變
人多d學識欣賞別人就好
咁麻煩你用你個句
「學識欣賞別人就好」黎欣賞我
多謝
點解可以咁自大
見呢個Post第一次識你,但見你既態度已經唔識欣賞

人地叫你「學識欣賞別人就好」
連登個帳戶根本唔值錢
講乜都得
俾著以前高登,開口講句野都要諗清諗楚
俾人bam曬就單機
所以好懷疑你真係上開高登,仲要話上左好耐果隻呀叔。
望落就唔多似。我估你以前係高登就根本唔多敢出聲既CDROM黎
連登講野唔洗成本,狗屎垃圾都可以拗一餐。
Btw,見你話係高登仔先問下
唔出聲就等於唔敢出聲
我係連登都好少出聲 係咪又係唔敢
上高登要成日出聲先算數
其實唔係人人覺得高登account有幾珍貴
cdrom就唔算高登仔
其實係唔係高登仔又點 我係睇唔過眼用有無上過高登呢點去攻擊人 上過就高級啲咩
根本唔同年代有唔同平台 唔通用過yahoo又要出黎笑鳩班後生淨係識google
你用佢同張國榮比?好意思打比喻㗎喎你又
邊個獻醜啊依家你真係

你講嗰兩個我唔洗google都識啊sor9ry 佢地咁就係叫紅啦 Ok嘛?你明嘛?

Mr.A?Who啊 ?
好心你個on9仔認句柒就自動收皮啦唔該
你走落街同人講你識睇Mr.A就代表你有見識有深度
自己驚唔驚比人笑啊 大紅人

死唔斷氣要幫佢吐氣揚眉咁摺埋啦你
人地紅定唔紅呢d客觀事實黎
唔係你走黎吠幾句就改變到
你講得出佢唔紅明顯係你冇經歷過舊登年代姐
都係果句啦
咪撚獻醜啦屌你老母
其實話人紅或唔紅都係一句
走落街同人講你識邊個邊個唔一定有深度
同樣走落街同人講你唔識邊個邊個一樣唔一定有深度
有冇深度唔係你識邊個,而係係自己
正如有 D 人覺得用張國榮黎比係唔應該,但又講唔到點解唔可以搵張國榮黎比?
咁呢 D 人咪就係佢自己所講
「走落街同人講你識睇某某就代表你有見識有深度
自己驚唔驚比人笑啊大紅人」一樣
收檔啦傻西
長篇大論咁講句廢話都知你咩料
你都識講啦咁 有深度係自己嘅
但係有人睇其他人打機 你地就話人低質觀眾人地睇邊個關你撚事咩 走出嚟話人

毒撚宗師一開口就自打嘴巴
仲有啊 你唔係真係當自己大明星啊
到底你憑咩可以用張國榮嚟比?
我行落街同人講起張國榮就真係係人都識

You Who

低質觀眾咪低質觀眾,我話 d 觀眾低質又關你乜事?走出黎話人
你而家咪就係自打緊咀巴
張國榮係大明星?
人人都識張國榮?美國人人都識張國榮?日本人人都識張國榮?定係美國同日本唔係所有人都係人?
睇你講嘢都知唔似上過高登姐
唔洗咁燥呀?
又係你衝出嚟話係高登呀叔
唔識我其實冇咩問題,我只係一個玩家
同理,用你邏輯,唔識張國榮都一樣冇問題
邏輯唔係咁用 無人話唔識張國榮係問題
不過張國榮上過電視報紙拍過戲 識佢既人多過識你係好正常
唔係燥唔燥 係你既假設好多都唔成立
例如?
你講嘢都無邏輯可言
呀叔,上高登,但CD-ROM
CD-ROM 都叫上過
咁睇AV又話自己屌過AV女優
例如唔出聲唔等於唔敢出聲
你可以當我無上過架 上過高登對身份認同真係咁重要
見你開唯一一個post就係問人拎seed,都反映到你乜料子啦,CD-ROM
咸蟲就咸蟲啦
又呀叔又無上過高登
即係香討既廢中坑
上連登就問人拎咸帶睇
分分鐘就係藍絲中坑,特登上黎撩交嗌
唔想同社會失敗者有任何精精上既交流
上過高登對身份認同真係咁重要

因為你同人拗緊果樣野,本身就係建基於
果個人係高登打機打到有名,而你自稱上開高登,但都唔識佢乜料。
成個前設就係:講大話
為拗而拗
咁你咪當你拗贏
不過一係就廢中坑,一係就毛都未出齊既小學雞
自己揀
講白啲,由你扮係上開高登既呀叔一刻,你已經輸咗
再拗落去,同藍絲廢中無分別,或者你根本上開香討,本身就係呢類人
所以,同你講多兩句都有失身份
上過報紙拍過戲等於多人識……
咁美國多唔多人識張國榮?
咁日本多唔多人識張國榮?

多人識又點?少人識又點?
( Show Blocked User - 我知我係仆街 )
拗黎都曬氣
浪費社會資源
行乞
唔好理佢啦
曬自問時間
條垃圾上連登係想透過拗贏人去拎存在感
Block鳩佢最實際
最撚垃圾就係呢種人
曬自己時間
又曬人地時間
對個社會又全無貢獻
講嘢又無文化又無邏輯
一味得把死人聲靠嘈
睇撚左幾頁對答
都唔撚知講左啲乜嘢
如果係呀叔既話
都幾撚可悲
其實唔識我真係冇問題
現代人每日都用交流電一樣可以唔識特斯拉,一樣冇問題

我冇 block 過人,因為睇人點諗野好重要
睇下 d 人點睇乜野叫「打機」
自稱香港考試制度唔啱佢
得喇知喇,香港打機第一人係你喇
唔好接收咁多垃圾思想
廢柴就係廢柴
一百句說話先得一句精境
都係曬自己時間
上黎都係為咗hea
真係學野就睇書好撚過
鳩吹到知識無用
9年免費教育係食屎
咁返學學到既數學都唔撚識,又會好撚好?
完全係反社會人格
個教育制度幾廢幾垃圾,都未至於去到等同食屎
睇下麥難民果個20歲仔就知,得中三學歷,工都無得你做。
不過支持隱青繼續睇伍公子
越多垃圾信佢呢套
個社會就越多人塾底
個競爭對手越弱,我就生存得越輕鬆
WIN WIN雙贏
麻原彰晃
反而 思覺老師 網紅界真係欠佢一個膠袋佢

走在最前的人 永遠無好下場
香港打機第一人一定唔係我
我打機前香港已經有人打緊機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞