歡迎想砌模型o既巴絲入黎(20) 又係問題中1001

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
終於pin撚晒
可以prime了
AV油新手有野想請教
請問油完直上水貼會唔會甩油?
定係要AV>光澤>水貼
上完水貼係咪要消光?
油完->水貼 Okay
decal setter/softer 要小心選擇
好多都溶 acrylic

上完水貼再上 層透明嘅光油/消光
可以多一層保障(水貼痴唔實會甩

揀光油定消光 係睇你想要乜效果

點解唔係tifa

今日趁有時間拆晒啲噴槍出嚟洗同抹,原來唔經唔覺由買第一支到而家已經15年
最初係啲thobby買DH103,,玩左兩三年之後朋友送枝HPCP俾我(仲要連出世紙),幾年後因為噴大件件同埋見到日本減價所以買PS290,270同275都係早幾年女朋友送

依家見到市面上多咗咁多新槍,但係應該都冇機會再買了
巴打你用依gk定係GK-M? 我成日見兩間啲版面同貨都一樣
佢地其實一樣
只係對唔同地區用唔同名
我見gk-m就包埋郵費係入面,上次我買三日就送到
但係依gk好似要用順豐到付?有冇計過邊個抵d
幾錢
想問下mg隻黑色三連星多唔多地方有?
大魔 定 高機動渣古

Anyway 近來周圍都少咗舊款 MG 貨

搵舊款可以去

旺角 千里達 英明
深水埗 玩具模型倉 福利 三和
灣仔 鴻興 偉利
定價4500yen $298我覺得ok
係太傑,彈汁係因為有油積起噴嘴。
噴之前慣手噴兩下空氣噴走d噴油。
巴打你有270已經可以戰一個十年
我果枝都玩左3年仲係新既一樣咁用得超爽
你同講哂 d大鋪冇分別
高機動渣古啊
買左套改件黎試玩 要用佢黎做骨
依家有時我會偷懶一次過開晒幾支筆用,一隻色一枝
咁就可以慳返中間洗筆換油
多數係啲老鋪 先會返啲舊款
過兩日出去睇睇先 唔該哂巴打
有神快拜
我最近試插兩支筆 一支噴灰 一支噴油 係爽好多
又唔算嘅, 但基本功做到好足先得囉
但一般嚟講我喱啲軍事模型好少會整喱啲新出廠咁嘅Style
所以有時啲基本嘢乸渣少少, 一個漬洗就遮Q晒咁濟
砌喱啲乾淨版嘅要求反而唔同
唔怕d油鯨左之後洗死咩
我枝neo iwata有次噴噴下1500白底灰比人叫左出去
之後冇左回事,臨訓先醒起成杯油仲起枝筆到
最後d灰鯨晒起枝筆入面,洗左半個鐘用超多tool wash先清乾淨谷極氣都仲有d灰咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞