歡迎想砌模型o既巴絲入黎(20) 又係問題中1001

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
以前d閪野而家應該無咩人理
算唔算表態後突然反身
相對地而家真係好左既
觀塘仲可以去埋大林(模型谷樓下,賣大陸改件多),同埋共童体(佢個体字係殘體,主打pb 嘢,都有通販,但偏貴)

智高好似黃店黎,有印香港加油既水貼
嘩屌噴咩油又搵咩開
大油濕噴, 積油
千里達 英明 模倉
假組係咪多數用剪斜位卡榫就算 定用批擴大少少
我用手鑽擴
智高咩都有,高達模型,車模,軍模,油我目測都齊,算係多選擇

但模型嚟講唔係最平
係呀,智高有樣好係新舊模都有
深水埗旺角貴幾十,但有時去到,又見到有,就真係廢事再搭出去搏有無
甩色我又唔係好覺, 當初我都試過用佢上部車到所以噴過下
但最後發覺唔夠長所以先買膠履帶返嚟裝
Detail 有冇好咗我又唔係好覺
屌收尾加泥加屎上去乜都睇唔到啦除非錯到冇譜
呢啲係貪方便用完溶劑/油漆週圍擺
搵個模型紙盒墊吓都好好多
玻璃係方便清理,不過傷刀,長遠嚟講增加刀片消耗量
睇返個人點取捨
旺角皆旺係搵啲特別野,補件就算

平時 carosell 班炒家就係晒個到

智高價錢係合理嘅,同埋一啲少有嘅高達模型佢地都有
thanks
龜泵黎,算啦要求唔高
其實筆某程度上緊要過泵(好似係)
隻泵唔夠力最多開稀dd
但枝筆霧化唔得你無得搞
射得出我就收貨
水隔, 1出2嘩佬, 氣缸我覺得睇budget 同需要
智高真係尋寶架
我上次見到老闆用長棍係天花了左盒貨落黎,超舊超冷門的元祖舊高達
係街未見過的MG EXIA 連戰損披風,都係佢度見過
上次貓店膠達MARKER特價 入左幾支

想問下補色(金屬色MARKER)
應該係
消光前 補色

消光後 補色??
你地通常點玩?
大 不過模型存貨唔多 無乜嘢所謂 神剪主要係清牆 快速剪件掉盒用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞