歡迎想砌模型o既巴絲入黎(20) 又係問題中1001

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
近年啲 rg 啲件相對已經大件好多 啲細粒件都係頭部多 其他都大大件 早期rx-78 渣古 嗰啲先癲
我唔再砌rg呀!
如果唔係 pb,係通販,價錢係觀塘差唔多,但全港一定唔係最平。不過,你住係九龍東個頭,又唔想走咁遠,價錢差唔多,你去深水埗旺角來回車錢都係返到。

當然,特別野另計啦
斷鉸喎ching

1 拔返出嚟 打銅或其他金屬柱體駁返

2 搵spare 件

3 淘寶睇吓有無加強件 以前新安州等有出過金屬件
位巴打好似噴咗油 如果油性 記得ABS 膠會變脆

不過支柱設計到偷晒膠 圓柱偷到變十字 都係唔堅固得去邊
早排砌左 rg rx 78,啲甲鬆到你
早期真係好垃圾
正路就唔會消光後先補
好進取
但係隻手掌好廢
Wave正野
最衰難搵
同唔齊
裙甲又鬆,對腳又易甩,個盾又揸唔實
rg 渣又係,除左水口,對腳都係唔穩
係香港搵wave d 野好似尋寶咁
https://www.youtube.com/watch?v=jaIjrwHtuBw&list=PLTTWy2Ys_kayYvV4-YV9tPXeNWmo791x7&index=55

睇佢拆ZZ好似好易咁 但又唔見佢整過D卡榫位
係咪有D咩秘訣
佢E D職業等級

有幾多BACK UP 有幾多整爛左 我地唔會知嘛
同埋修復果陣 未必拍片我地睇到姐
MG2.0
2百中

跟手整多隻 正義
不得了
舊款睇過人地砌,不了
有新買新,月尾部rg impulse
炮同劍嗰兩款應該都係PB
嗰隻拆件㗎生 有無巴打用過 好似幾爽喎
2.0 ? 唔錯吖 價就唔清楚 不過香港唔貴得去邊啩

睇素組 可以去 dalong.net 睇吓
明顯啦
定等perfect ver 好,反正唔急,大把未砌
掙扎緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞