歡迎想砌模型o既巴絲入黎(20) 又係問題中1001

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
我屋企無3d printer,所以要print 都係俾錢人print
岩岩睇中左呢兩隻想試下,但又怕自己會玩壞
始終油人肉同油高達爭好遠,自己又無咩藝術細胞,唔識咩高光低光

https://cults3d.com/en/3d-model/art/cloud-strife-final-fantasy-vii-advent-children
https://cults3d.com/en/3d-model/art/cloud-final-fantasi-7
但你亦都要咁睇,
攞左原型之後佢地都要做大量既工作先至能夠起到模
我睇個STI係成件Print出黎,冇分件的。
你地掉轉哂, 其實係人地build up完個model放上網, 再比人dl咗落黎執執個model再覆做GK件
個model如果用3D software開係可以拆開parts, 不過啲parts係分開頭髮、衫、褲、鞋、手套、人本身個身體, 唔同GK個種分parts
唔係,我係睇到呢個post
https://www.thingiverse.com/thing:3606232/comments

下面d 人屌九佢偷左人地個sti 放上去
偷嘅意思係原本個model應該係要比錢先有得download, 而家有條友免費放出黎
我睇埋佢post 番原本artist 條link
原本個artist 係用clay 雕左隻tifa 出黎,然後條友唔知點樣整左個3d file 出黎俾人開心share
嘩,
咁勁?
憑空睇相就咁整個3D file出黎??
噴呀噴呀
真係唔知,而家用緊公司電腦所以無download 果個3d file 睇下咩料 [sosasd]
有樣估唔到就係竟然無人畫zack
原本個artist係用zbrush雕出黎, zbrush個做法同搓泥膠好接近, 亦可以export做其他3d software讀到嘅format
原來係咁
屌,要返工
Home office
V2ab titanium finish 考慮pb發售
都算係好消息
咁平?
titanium finish 好似賣成15000 yen
噴油果間唔中會有汁彈出黎或者噴完表面唔夠滑 好似有d夥粒狀 係咪開油太傑? 但佢又有時彈汁
之前唔係有師兄話titanium version d邊積油好垃圾
應該係講普通AB裝
而家日本再版有鋪開訂650蚊,7月出
以前港魂開490...但今次再版無開
你拎自己噴黎比更係垃圾,但你用素組可以有呢個水平黎諗就抵玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞