美軍航母羅斯福號艦長求援成功後被開除及解除指揮權

260 回覆
196 Like 11 Dislike

用下你個閪腦啦,獨你老母立房咩

艦長間房都係咁咋
船上水軍唔撚係美國公民
你on9?
真係值得尊重
無左前途唔緊要
最緊要自己既手足齊齊整整
美國點做都岩
海軍官員表示,羅斯福號曾在2週前到訪越南,可能是在當地感染病毒,但也有可能是其他感染源,像是來訪飛機的機組人員。
可能批准班兵上越南叫雞掛。
不過又唔係佢一個人決定,但就食死貓。

點都好,爆軍事訊息係好大鑊,隨時要上軍事法庭。炒魷未必係最仁慈做法,不過算合理。
從結果嚟睇佢真係即時瓦解咗一支艦隊
啱定錯等獨立調查完未知囉
山竹個次 香港同澳門原來係戰爭狀態
比佢再上、接觸到更多機密,遇到處理/接受唔到嘅時候會唔會好次今次咁,將啲機密公開出黎呢?
上層會有呢個concern
人道理由情有可原喎
我唔覺得佢做錯
病情唔係機密黎
《路透》報導引述匿名美國國防部官員表示,羅斯福號上受到感染武漢肺炎的水手人數增加到大約20人,而且隨著更多人接受病毒檢測,確診人數可能會進一步增加。
有幾多人中招唔係艦長公開,一早有人同傳媒講左;其實上頭落左決定要全艦人做病毒檢測同係船到隔離不過艦長擔心會交叉感染咪寫信建議上岸隔離,俾埋傳媒其實都係保障自己姐。只能夠講佢係一個好人
Salute
好感動
唔可以浪費呢d人才
我老豆就係成日睇緊呢啲片
巴打你係美國核航母上面做緊海軍?
可唔可以影d相黎睇下
其實《Band of Brothers》(二戰記事改編)中都有提過呢類愛惜步下嘅優秀將校,不過就係因為同士兵距離太近,係44年「希特拉最後賭博」反攻時,見自己友好下屬接連被炮彈擊中,結果頂唔順當場崩潰。
艦長佢應該過唔到自己嘅心理關口,接受唔到自己相信咗WHO嘅決定而俾艦靠岸令成船人中招。
但果封漏出既信講
隔離係唔可行
即係話佢覺得 以你所post既獨立空間亦都唔足夠作隔離用途
加上醫療需求
想要求上岸都無可口非
艦長管理不善
侵侵做得啱 如果林鄭學到佢就好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞