美軍航母羅斯福號艦長求援成功後被開除及解除指揮權

260 回覆
196 Like 11 Dislike
全軍覆沒
要你去死就去死咪玩到好似紅軍咁囉
講到尾 做爛頭卒慘過食屎
係上司同老細講
我地OFFICE 愈來愈人中wo
比我地檢測下穩陣d wo

老細: 你地係office 自己關門 自生自滅啦 唔好出黎搞到公司人心惶惶 影響我地形象

上司: 仆你街
你估做左咁多年軍人會比我同你仲唔清楚會免職?
戰場抗命?

btw條友我覺得如果真係唔滿意可以越級上報
越級去到侵侵個level
侵侵咁睇重軍人選票 應該都會肯俾軍人落船

懲罰應該會好過而家直接公開俾媒體
美國企業不嬲都有skip level escalation
你話如果skip完再唔聽就話啫
出得報紙基本上犯保密協議唔會留得低

如果艦長skip幾層都唔聽
果幾層就全部死得而艦長留得低
11月換人就會比佢覆職啦
其實係。老實講,戰爭時期嘅propaganda 邊個都會做,但重點在於衡量利弊。依家疫情受世界關注,主動應對先會贏盡軍心。做得差,啲人都唔會願意同你賣命。要喺保持military presence 同 抗疫之間取平衡。
你睇得很多電影 .....
點解封信用流出既?

但航母狀態括船員健康狀況都應該係軍事機密黎
洩露軍機 好大罪 WO
見到危機 講出真相既人明明貢獻最大 最後卻成為犧牲品
震驚了十三億人
Herd immunity 我地識條毛咩
睇下電影 都知有幾親密掛
遊輪都可以爆成咁
可況軍艦 無外來支援靠自己
你係艦員 你唔驚? 做艦長d細都保護唔到
以後仲有撚人撐你
^ 5毛
航空母艦d床位好撚密架

死硬
根據Commander responsibility 艦長指揮失誤 (包括令船員無必要的犧牲)
佢係要負上責任
如果全船人員感染, 佢最後負大要負責
兩者取其輕, 佢做咗個最負責任嘅決定

就算死都要有價值
唔應該死於武肺
Push
美軍的反應會把你嚇呆
作為一個leader艦長,細嘅緊係覺得佢好,但作為一個被國防部lead嘅艦長,洩漏軍情肯定受罰。陰謀論啲睇,呢單野好大可能係佢默許封信內容流出傳媒,比軍方壓力,令士兵可以上船。
連登仔:美帝好有人情味架

美屬香港萬歲!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞