美軍航母羅斯福號艦長求援成功後被開除及解除指揮權

260 回覆
196 Like 11 Dislike
一定 連人數都爆到出黎
做佢下屬會好感恩
我估佢有預計解職
一個救全家 呢點有腰骨
免職同死亡, 二選一
學園默示錄 (Highschool of the Dead)
我睇過動漫,不過作者好似死左。
其實有需要吧,雖然佢既做法出發點係好,但係如果成為左model to learn,好容易會冇做左軍紀,以後打仗就好難指揮。
歐美總統傻眼!震驚美國上下!
軍隊服從>一切
核動力航母=移動空軍基地
而家等於話比軸心國知:我地個空軍基地冇人啦!
所以話一定要行軍法

佢咁急搵傳媒逼宮,應該知上面有人隱瞞
侵"its just a flu"
就算侵依家點做都好,對侵無信心係完全可以理解。再者侵能否動搖軍方取態都係未知之數。

insubordination 係病徵,而非問題本身。唔去解決問題,而去解決提出問題嘅人,咪去學紅軍 great purge 囉。處決所有逃兵囉。服從大於一切嘅話,你咪試下同nuremburh 個tribunal 講囉。官位夠高照斬你,官位唔夠當condom, 不過the blood is on your hands 咁解。

當軍隊係工具,要人去送頭嘅話,睇下最後邊個肯為你賣命囉。軍隊嘅目的唔係服從,服從只係一個工具。服從性同軍心 兩樣都要顧及。
放棄軍職前程去救下屬都叫冇果斷能力

有冇諗過船上嗰班士兵中哂招 甚至大量船員死亡
美軍係要重新訓練一班人 你以為呢首係舢板?

人力先係最寶貴嘅資源 就算唔公開求助
靠下屬”可以迴避嘅”犧牲上位會坐得安樂咩
當初爆發感染, 上面落order
話全部唔俾落船
要5000人全部檢疫完先得
需時25日先可以完成全部檢疫
空城計?我就咁睇似係司令部唔想做嘢,要成艘船死wo
官方名義上點都要做啲野懲罰佢,可能遲下升返佢
佢可能以為軍隊出黎=戰爭狀態
李文亮版

屌,咁都要做個樣維隱下㗎大佬,揚俾全世界聽成支那就嚟中晒武漢肺炎,咁同話俾人知支那就黎仆街 人間煉獄比美國打擊有咩分別,根本就係洩露國家機密
驚死點當兵?摺被軍?
強調原因並非是他疑似將信件內容流出,而是因為在處理疫情爆發的問題上沒有展現出應有的專業作為。

即係點
即係唔係屌佢求救 係屌佢洩漏俾傳媒?
佢控制唔到船上疫情攪到大爆發
表示佢做唔好艦長既工作
危機處理差 所以撤職
睇黎係send左好多次mail無人理

就專登將信件外流
用傳媒俾壓力政府

好上司黎
有冇人知羅斯福號大爆發之前啲士兵喺邊度登過岸?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞