師父零九救我!娛百狼人殺討論(28)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
我都講過之後得到一堆腐皮
仲要講埋「如果我是狼,我會/不會....」 通常都係狼我買凡凡係狼!

仲有問米係卜心發言個陣搞亂檔 真係好冇禮貌...
卜心以笑遮尷尬...
凡凡有牌坊仲要貼面貼到落地下我撐佢
可能想睇十人/十二人多d掛
堆男嘅得09同偉晉打機,啫係得返09揀啫
娛百前日LIVE話可以開放貼面.係唔可以宣誓
真係夠害
娛百前日LIVE話可以開放貼面.係唔可以宣誓
真係靠害
得返四五個人就會逐個拍身份, 全部都民 實有人發現
自己係民,見到前面三個都拍民,咁就會覺得前面有人講大話多過覺得係黑死病
係因為你地主觀願望想狼隊同好人平衡
但節目組從來都唔係咁諗

1. 時間係最大考慮, 所以死都唔肯攞走騎士

2. 通常好人玩得差先會俾網民屌, 狼好少俾人屌, 所以要設計到好人陣營優勢大啲 (如果兩個陣營平衡, 偉晉之前果幾局臨尾先醒返已經變咗戰犯)

3. 好人有優勢可以做高每個嘉賓嘅勝率 (因為好人多過狼人, 而家每個嘉賓勝率都5,60%), 觀眾無論支持邊個都覺得佢嬴多過輸好勁

4. 娛百本身係藝人宣傳地方, 板子平衡雖然(對一部分觀眾)會精彩啲, 但以上2,3兩點更加重要

總結, 娛百始終係綜藝節目唔係比賽, 娛樂性大於遊戲本身, 想睇認真啲嚴謹啲刺激啲嘅應該睇其他節目(邊啲就費事喺度講)
我啱啱先睇到個留言即刻覆, 你講到我負評你咁做乜
可能係想個效果掛..
不過觀眾反騎士勢力大咗好多 娛百都冇得忽視.
ok我誤會咗你係覆緊我

不過我咁諗唔代表負評你嘅人係咁諗, 我亦都唔知點解佢哋負評你, 所以負評你嘅其實係咪真係會"一早咁回咪得"係另一個問題
但冇人拍神職
紀走心同鋒澤係咪有d野
除咗之前笑9佢矮同埋最近愛的衝抱抱
其實我睇唔出佢地私下有嘢只係覺得兩個外貌好襯
4月全新企劃星光閃閃
凹嗚狼人殺組合超吸睛

全新企劃「凹嗚小密逃之劇本殺殺殺」女神郭雪芙大駕光臨,與小豬飆演技、鬥機智。情歌王子周興哲偕好友李玉璽來「明星好麻吉」,互相爆料友情拉警報?!「凹嗚狼人殺」連演藝圈都瘋狂,王大陸、張立昂、李玉璽、澎哥、孫淑媚爭相來挑戰。愚人節特別企劃,騙倒狼人殺偶像。
點解突然覺得
咁多演員玩劇本殺好似好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞