睇返轉頭,當年覺得譚詠麟好過張國榮嘅人真係痴撚線

634 回覆
2411 Like 33 Dislike
on9
我都覺,雖則我對兩條友本身都冇乜好感,但係以事論事鍾鎮濤真係比撚伯更有才華賣相更好,高又高過佢,真係唔明譚老撚憑乜紅過佢
全能?唱黎唱去都係pop,九成歌ballad
舞又唔識跳,上咗位咁耐連一隻似樣嘅album都冇
全能係邊?

張國榮:real artist,唱跳演技樣樣掂,有藝術sense有台型

張學友:唱同跳都得,pop,rock,jazz都唱過

陳奕迅:天生把聲超班,音樂sense強,咩style都駕馭到,

倫伯:.......
明明係bon jovi抄佢地
完全係廢中tone
是但啦
你同弱智傾到計 你都唔差
撚伯唱歌好哥哥半班
哥哥拍電影好撚伯幾班
再加後期哥哥啲歌都冇咩點係日本抄
結論 哥哥整體勁啲
嗰陣時香港音樂產業啱啱起步
根本整唔到咁多歌俾人唱
但係哥哥紅咗之後會擺脫翻唱日文歌,用返本土原創
同埋當時香港填詞人賦予呢啲日文歌更加深刻嘅意境
今日去做IQ test,證實左自己真係有輕度智障。。。
https://lih.kg/1127278
多謝你
班能樣極速割席
肉酸到
3x年後兩班粉仲係對鬧緊
歌藝都係哥哥贏幾班,即使佢今時今日未過身撐警嘅話我都係咁話
唔會係黃,但唔會支持警暴
哥哥係全香港食煙最型嘅男人
到而家都仲係
https://youtu.be/8xB96eTijqw

話時話,Mr同撚伯呢首鳩歌都係抄Bon Jovi
係 我就係講整體得分
中立撚係衝出嚟話自己係中立
沈默嘅人係連自己係中立都唔會講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞