睇返轉頭,當年覺得譚詠麟好過張國榮嘅人真係痴撚線

634 回覆
2411 Like 33 Dislike
老豆話當年譚詠麟紅既程度冇人能及係後生仔想像唔到果隻
其實睇樂壇頒獎禮都估到少少
有咩歌手可以癲到1年有3首金曲入選
當然啦連登仔會話頒獎禮冇代表性,哥哥比人打壓唔公平之類
事實係譚伯宣布退出頒獎禮,哥哥先一償到最佳男歌手既心願
果個年代既集體回憶林子祥呀、陳百強呀,直頭冇拎過男歌手
利申掹車邊80後
哥哥本身就係少爺公子
邊可以同啲mk 仔比
無返40歲都唔知校長當年幾勁啦
去台灣拍戲攞金馬獎
而家回塘係事實
壽命校長屌打佢
90千禧年代多咗人有得讀書
大部分年輕人都係學生
唔係好似以前啲人咁要出嚟做野
twins成隊學生妹咁咪夠哂貼地又有energy囉
其實最反感係當年搞咩紀念會
唔知邊個好出名既經理人
話梅姐果個一定要盛大過Leslie果個
我心諗
溫拿唱英文歌都算始祖嘅話,無嘢好講
佢後生的確好掂,歌唱得好,有型,靚仔,好歌多不勝數,求其一首愛在深秋幻影霧之戀一生中最愛都屌打最近十年所有歌啦
許冠傑個人覺得仲仆街過譚伯
譚伯係奶共奶到痴撚左綫,但都起碼叫做留係香港,間中返下支那咁
許冠傑?
冚家移民加拿大之餘
得閑就鳩叫下我愛香港係度cap水簡直係賤種
做人理性少少啦
撚伯藍就一定係仆街黎
但唱功外型真係至少同哥哥叮噹碼頭
唔可能係哥哥完勝

咁當然如果你用而家撚伯同以前既哥哥比咁你當我冇講過
直到張國榮死之前果刻,都係校長贏緊
不過條友一跳就過左校長頭
佢地鬥到仆街果陣我腦筍都未生埋 唔敢評論咁多 更加唔講佢地咩立場
我覺得譚詠麟係一個歌星同藝人
而張國榮係一個真正嘅明星 根本冇得輸
我都對譚伯好撚失望,唔會再聽佢啲歌架啦
但事實就係愛在深秋當年係hit過Monica
其實唔止一個香港人上過去, 佢唔係唯一, 陳美玲上過3次添
識溫拿就好似執到寶咁
唔講仲以為六七十年代得一隊溫拿唱流行曲
咁joe junior teddy robin都係始祖啦
外型真係唔同意哥哥魅力勁好多
如果哥哥屌打校長,咁余文樂都屌打陳冠希啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞