睇返轉頭,當年覺得譚詠麟好過張國榮嘅人真係痴撚線

634 回覆
2411 Like 33 Dislike
屌撚佢都係鳩up 無本

俾錢改編唔係抄 嗰個年代係大量改編歌
似係類似 Eason 果種
聽歌如果淨係聽聲線辨好壞
真係好浪費好可惜
2002年有人問過哥哥對於中國人呢個身分嘅睇法,佢大概係咁講:因為佢有啲長輩喺文革嗰陣被逼害致死,所以佢一直對中國冇好感同恐懼。直到佢33歲嗰陣返大陸做嘢,覺得中國好靚,所以都覺得中國人呢個身分有佢值得驕傲嘅地方。
佢地兩個唔係我年代
但搵倫伯黎同張國榮比完全係侮辱

淨係睇前者生前最後一個passion concert
無論歌舞台燈衫概念全部都係國際級
Jean Paul gaultier咁激嘅造型都carry到
音樂gothic,folk,alternative rock,dance...都涉獵到
成個concept execute得又完整

同一時間倫伯做緊左鄰右李炸
但我覺得我論魅力都一定係哥哥喎
舔共嘅開端
校長d歌紅到而家都仲有人唱喎
前排鄧炳強咪攬住米奇老鼠唱
遙遙晚空,點點星火息息相關.....舖滿路
diu 比錯負評!!!以為係負評隻廢老
唔係淨係講唱歌,係成個人嘅”package”
Exact7ly
咁係,張國榮真係成個人計分我覺得係高分過Alan好多
膠都費事俾
眼突都叫靚仔
Alan
露底啦
連登冇人叫條撐警廢老做Alan架
返去香討打飛機啦
真係喎,鬼佬真係當佢小醜一個識耍吓功夫嘅fucking chinese
聽人講陳奕迅暗黃,唔知真定假
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞