睇返轉頭,當年覺得譚詠麟好過張國榮嘅人真係痴撚線

634 回覆
2411 Like 33 Dislike
哥哥去到尾段仲好多佳作喎,春夏秋冬 左右手 玻璃之情等等
鄭伊健? 從來唔係一線
真係高好多咩
上面有人自稱鍾意哥哥多啲喎
哥哥太多經典戲啦
但偏偏譚廢老拎金馬影帝在先
我希望校長百病纏身臨老破產添
算了吧,80年代香港大部分歌手唱的都是翻唱作品,沒有比哪位高尚。
張國榮也唱了不少翻唱歌。

直到1995年開始,商台叱咤903支持原創流行音樂,香港樂壇才慢慢少了翻唱歌。
邊有得比,如果哥哥仲在世而家佢一定好傷心!!!
好撚戇鳩,為咗貶低人格硬笠頂帽比佢
講呢啲冇答案嘅說話冇人會認同㗎
好多都人氣都計算在內
過多十年要講「食屎啦你.gif」先有人知邊個係學友啦
絲打識貨
有心人仲要係哥哥自己作曲
呢到除咗倫伯哥哥fans
有無danny fans?
毒撚小眾
樓主咁帶有政治取向同主觀感覺去評價一個人,人哋一搬啲實際例子去證明校長,佢就硬係要駁嘴,唔肯聽見證過當年嘅人講。
其實樓主都係做緊荷蘭叻做緊嘅嘢,”我唔知,我唔信,我見唔到”。
撚伯做十二少會點
唔小眾啦我都好鐘意佢啲歌
我有個frd迷葉蒨文
另外有個同年齡層舊同事迷甄妮同關正傑先痴撚綫
頭先都走咗去睇鄭敬基翻唱哥哥嘅歌
就算唔係首首識 都真係覺得好鬼正
我媽仲話張國榮唔靚仔 唔通譚伯靚仔咩
利伸 90後
我90後到尾都鍾意關正傑
其實話哥哥啲歌比較適合後生口味同埋唱腔唔過時既人
有無聽過佢80年代既歌?
唱腔唱到好似粵劇咁
第一次 黑色午夜 無心睡眠 H2O
好多都好老土
係之後90年代尾復出啲歌就緊係貼近時下標準
而麟伯90年代已經係半退休狀態
用唔同年代既歌根本無得比

利申: 哥哥fans
王菀之只係缺觀眾緣
佢值得更多人欣賞
成日話香港樂壇已死 曲風一式一樣
但係王菀之咁多首藝術品偏偏掘唔起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞