睇返轉頭,當年覺得譚詠麟好過張國榮嘅人真係痴撚線

634 回覆
2411 Like 33 Dislike
agree
係 你點睇呢條片?
https://youtu.be/BHbKSjXoC3g
露左底啦小朋友
呃正皮
好撚簡單 哥哥成個人一直都進步緊 要靚要好 要求完美 唔會係鳩流流是旦求其 未死實好似學友咁 一次比一次起越自己
相比阿撚伯 完。
唔好咁on9過份解讀先人
其實對先人都幾唔尊重
佢係藝術家嚟唔係講笑
通常fans都會覺得自己偶像紅遍宇宙外地有啲人鍾意就話「紅遍」
條撚樣迫害蔡楓華
噏乜嘢
哥哥好多電影一啲主題曲都好多人聽啦,唔算回塘。而家好多人都睇之前啲香港電影啦,多人聽哥哥好正常姐。
睇返轉頭,當年覺得譚詠麟好過張國榮嘅人真係痴撚線

你個標題就話當年
但實際討論就拉哂成個生平黎計
仲要用 半廢撚伯vs全盛哥哥
咁點比?
都唔撚公平

仲要拉埋政治黎講
80年代既人對歌手既政治取態冇咁強烈反響

要比就比 1980-1990
比較下當時雙方(鬥得最激果幾年)既發展史
就算數唔哂全部hit歌
至少都數哂十大中文金曲出黎

仲有
唔好以為十項全能就必定係最紅果個
都要睇大眾認受程度
曲詞編都有才華又點?
如果你唱功唔夠人好, 比唔到頂尖表演比觀眾, live唔穩定, 一樣唔夠其他人受歡迎
可能某段時期, 你只要唱功夠勁/特別/出眾,
都可以跑出、壓倒成個歌唱圈
我係倫佰嗰個年代, 肯定冇所謂甚麼屌打哥哥差九班
哥哥一樣係好紅, 而且撚佰紅嘅時間唔係好長, 都係80-90年代
去到90年代已經好少人聽, 同埋佢啲歌比較老土
反觀哥哥一直求變進步, 睇翻佢成個藝人生涯好多作品都令人值得回味
鄭伊健啲歌就真係冇咩印象
佢最早期啲歌係偏粵曲腔
仲有一樣野
唔好成撚日將自己既FF強加係已逝之人身上
「如果XX未死, 佢一定會XXXX」
好撚戇鳩
友情歲月
記得呢首粵曲,全程只係聽哥哥,太好聽
屌打哥哥只係撚伯班傻粉覺得
遲下會唔會有人問點解黃耀明同葉德嫻紅唔過倫伯同梅姐
如果我係校長fans,你一定係基佬跳樓死左投胎既細蚊仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞