iPad Pro 2018 & 2020 用家討論區 (12)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=31587&snA=6203
啱啱睇睇下見到呢個好似可以參考吓 雖然係switch
屌接觸不良點攪
洗機/除mon貼都試過都係㩒咩都冇反應
保養期已過, g9g
係時候換新機
我係一個經常打文寫字既人

想買iPad Pro + Apple Pencil 來寫文
1) 係咪用apple penicl 寫字,可以將佢轉為電腦字體?順暢嗎?

另外,我都會執相同剪片
打算係呢部拍完片之後,再剪vlog片
1) iPad Pro 執相功能完善嗎?
2) 剪內定既片,夠唔夠力?

而家想用,睇中 12.9 128G
但又聽講黎緊會出5G版
到底買唔買好
經常打文寫字仲要執相剪片,
不如買部macbook 好過啦
我有macbook啦

我想買iPad Pro 主要係鍾意Apple Pencil 可以將手寫字變做電腦字體
因為我好多時都會手寫稿先,之後再轉電腦
但咁太費時

剪片執相都係用macbook度多
有沒人買左12.9寸想轉11寸?
我買左11寸,但日常要處班多文件同睇野,11寸唔係幾夠。
12.9太大,等有人收留左就換11
邊代?
2020 256 LTE AC+
名字上既分別
第二代個樣差好遠喎
玩一代二代不如買二手玩下
唔岩放返出去都係都無蝕
手寫英文辨識度幾高,但中文就好差
自己主要用pencil喺ipad當白板咁brainstorm idea同寫notes
如果要打text到喺要直接用macbook
2020果部?
睇漏左sor
想收11吋 pro
係呀 個mon有三條刮痕 打電話退咗
想換部12.9嚟畫嘢,使唔使加張paperlike?(利申 用慣2017裸跑)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞