iPad Pro 2018 & 2020 用家討論區 (12)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
可能我刻咗敏感詞
卜佢個佳,大陸刻完寄黎香港
我今日打去問,佢話香港訂係香港刻

又話疫情關係運輸有問題,冇存貨

再 delay 我真係推佢上蘋果(日報)
有冇師兄會用ipad pro 執相?

仲諗緊可唔可以用佢取代notebook 執相。
今日走左幾間兇宅先買到12.9吋
btw有冇師兄買paperlike 2 有多張可以賣俾我
lightroom好撚好用
師兄用緊11定12.9?
如果係11夠唔夠用?
兩部都有
不過比我有多餘錢買大d storage
買埋支pencil更佳 調色好好用
我都係考慮緊呢樣,預算有限應該買大容量細mon

不過怕個mon大細影響執相

等magic key broad先決定買唔買埋個pad
其實paperlike1同2有咩分別
用緊12.9 paperlike1
你枝筆有冇點用過
iPad好flexible既
唔似MacBook 一定要座枱
你鍾意手揸住訓係度執都得
11我覺得夠
有,畫左幾下,而家暫時用嚟裝飾多,諗住買嚟試下,寫筆記,睇下會唔會方便過用紙,之前上堂下下都要影印出嚟,又要日日返學拎住咁厚,好唔方便,諗住而家有時間習慣下點用
我而家都覺,起初諗住12.9先夠用,點知原來11都好夠用,好輕好方便,拎上手用,冇問題,瞓住喺度用好正
係。。。。直頭係。。。。

乜撚野都係大陸,包括用緊部ipad 都係。。。。不過響香港買個心舒服d
頂 我又唔畫畫又唔洗筆記
仲可以有咩用途 同埋想問佢個筆頭係咪唔會蝕
我有多張pl2....不過係11
用得多會,apple 有得配
捕左成個星期都唔見有11翻新機
仆街apple 唔送一兩粒
枝筆要諗諗先
昨日買咗12.9,諗緊用唔用mon貼好

部11吋有用開mon貼,但12.9吋會用嚟寫野畫野其實唔用貼易唔易花,定用兩年花咗先直接care+換新機
apple pencil 1 有送多粒
反而 2 無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞