iPad Pro 2018 & 2020 用家討論區 (12)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
呢隻無筆架
原來有兩款
咁就ok
粗用等5月新Keyboard岩哂
琴日太急五月頭出就最正
淘仔賣100 apple賣600
個套用幾用擺幾擺都殘鳩哂 咪一樣
你依條link我買過,質地唔同 會厚左少少 背後cover磁石位有少少唔實

最後去士多買左原廠749 folio
痴唔實好大獲
補返張圖
痴唔實我會屌柒個店主再落負評, 佢就會乖乖退款
因為淘寶啲客比負評店主會扣錢所以佢哋好驚人哋俾負評
真係一分錢一分貨 但真係對比完原廠先知唔夠原廠實 就咁用唔多覺
除左背cover 唔係幾實外 佢邊位包得無原廠咁靚 會有少少突出
你都戇鳩嘅
Apple賣咁貴真係耐用
淘寶嗰啲用幾用就爆晒邊啦
我買黎用個幾月等新keyboard, 唔通買600蚊用一陣
巴打你用12寸?749?
咁你就唔好話一樣啦
本身都想買12吋,但好似真係太大,之後買咗11都覺得ok
我自己咁諗;因為我會為日帶返學畫野 薄同輕既cover 會比magic keyboard cover 方便,所以二話不說屌左原廠folio cover
因為之前淘寶經驗係好多時常用 就好易爛,買多幾個都差唔多等於一個原廠,再者係信仰問題
而下個月都會入手magic keyboard 但只會for 屋企用

btw 兩部都有 表示12.9 + folio cover 都仲輕過 11 + folio keyboard
一濶三大
加埋夠買mac book pro
我唔係娛樂為主 真係用黎畫圖做野 (shapr3d+procreate) 有時macbook pro 都唔夠ipad pro + pencil 方便
可能我商科就唔使畫圖, 所以十一都夠
不過依家都係等緊五月嗰個magic Keyboard
其實唔帶出街真係可以唔洗買magic keyboard
Mouse + keyboard + 13.4 已經夠做
不過mouse最好買個有多制嘅,咁可以set d shortcut, 例如去app switcher, home, dock
小小Report,今日買左11吋128 WIFI 黑
原本想到誠哥到用匯豐卡夾教育價買,事關買夠6400先回贈400,對我呢D基本使用者黎講仲爭幾舊水先到6400
諗住加個smart cover就做到優惠,但諗諗下誠哥又唔係專賣APPLE嘢,未必齊D 配件嘢,就算有色都未必啱,如果冇嘅話夾硬買埋之筆就充數,實有掛,
一出發先去左屋企樓下間誠哥,貨就有啦,不過sales話細鋪冇得做教育價,點左我去旺角大鋪
之後就信佢講,反正有時間諗住旺角北行到旺角南,就走新世紀個間誠哥先
去到個間客有幾個,反而SALES得一個,嗰嗰都好似想有野買咁,我都費時搞佢,就走左出去第二度睇下,成層都係賣電器嘢,然黎走到另一間專賣APPLE既鋪(費時開名話打手),見到都做到教育價,而且+299送副廠套+貼+BT鍵盤,再加200蚊即買即用現金卷(不能買原廠野),筆都有教育價可以做
諗深一層誠哥咁麻煩,回贈又要申請唔知幾時有,反正套貼點都要買,就屌左部機
個200蚊COUPON 諗住買D type-c hub,成7,8舊水貴到死,買左條MFI 線
張貼係幾好,cutting貼服個IPAD,而且觸感幾順滑,唔會留手指紋
套本身質料幾好,唔會OVERSIZE太多,而且四邊貼埋D制都有保護,但係可以再輕D就好,而且磁力好弱,基本上可以話冇,雖然support auto sleep/ wake up隨便可以甩開
鍵盤未試
個套就咁睇隻色都幾靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞