2020年春季日劇討論(1)

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
ドラマ10「ディア・ペイシェント ~絆のカルテ~」
https://www.nhk.or.jp/drama/drama10/dearpatient/

土曜ドラマ「天使にリクエストを~人生最後の願い~」
https://www.nhk.or.jp/dramatopics-blog/6000/426124.html

プレミアムドラマ「すぐ死ぬんだから」
https://www6.nhk.or.jp/nhkpr/post/original.html?i=22463

又有劇要延期 中國武漢肺炎
點解會有洗版既
下世好好過幾好睇 不過估唔到純情到好似教育電視咁
女主有5個SP=純情到好似教育電視咁
個尾收得幾好 咁都頂到6年好勁
係...藍色係福士
樣..福士係型d, 仲高d

佢d演技係差ga la...
要睇得無咁尷尬的有戀仲同我來接你了

樓上有講今天不上班...個套佢演得幾好..可能唔使演技gua
畫面好純情?
佢既題材係性 但一Djuicy既場面都冇 全部都齋講 不過都幾有趣
電視出得街嘅尺度你都唔好有咩期望啦
我來接你幾好睇 有肥雞
之前呢度有巴打話佢似靚仔版胖虎笑死
好睇?第一集太重口我就冇開到第二集
還好 之後唔重口但咩都要氹山本舞香睇到有啲煩
屌 好撚似阿
笑死我了
救命
最終boss真係睇到好老尷

我覺得出埋番外真係做多左
原本open-end方式收尾都幾好
極多網站文寫咩心動moment
佐藤健點點點
砂糖同萌音好襯等等
好多人ff到痴晒線 話佢哋有路
好難得有日劇連無睇日劇既人都鐘意
咁大迴響都係好事
唔緊要啦由大家ff下
應該決定要拍番外主要係為左睇反應要唔要拍S2 or SP囉
有冇輕鬆喜劇可以推介吓
近排煲完 不能結婚的男人 1& 2 , 想揾類似
佢哋自己開個post圍爐都冇乜野嘅
第一次見到有咁多人飯呢啲cp有啲嚇親
不過日本啲網民話有流星後遺症
本身前排成日見到佢,但熊貓之後而家要等到7月
隔離po真係ff到好癲 講到佢地結硬婚咁
大叔的愛都係咁 ff到上晒腦
暫時諗到既係世界第一難的戀愛
個人覺得好好睇又搞笑
兩套相比大叔的愛仲ff得癲d
雖然我個人覺得兩套都ff得over左d
但係都開心見到日劇有迴響同多人講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞