2020年春季日劇討論(1)

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
佢有腎病?好高危喎
本身有病就算好返無耐都有危險
復刻版呀
TBS三套劇押後播出

另外,TBS有外判staff中咗
睇黎影響幾嚴重
TBSによると、男性スタッフは館内に勤務していたが、番組制作には関わっていない。27日に38度超の熱が出たため、翌日から自宅療養。30日に病院でPCR検査を受けたという。

Nhk 都有個,不過唔係劇組
【#LikeJapan娛樂】TBS突發 : 本季日劇延期播出 受疫情影響拍攝 3線劇延後

根據日本媒體日刊Sport在4月1日12時56分的報導,TBS的電視節目TBS《全明星感謝祭2020春》,還有3部即將播放的春季新劇,也會延後播出。

因為要防止疫情爆發,考慮到現時的嚴重情況,所以就延後播出全明星感謝祭2020春。而因為疫情令拍攝困難,TBS的3部劇也延播放出。受影響節目:
-《全明星感謝祭2020春》
-《MIU404》
-《半澤直樹》
-《我的家政夫大叔》
正確選擇呀
應間啲演員奶哂嘢仲大鑊

唔知會唔會播番D同時段舊劇總編集ZIP期
最好播仁醫
播翻半澤1頂住先
感謝祭唔搞好過 一個奶野成間台摺得
忍唔住叫乜料!
大河晨間劇停拍
真架? 咁播乜野?
豚局本身預咗4月5同4月12做返第一季精華
而家可以慳返唔洗剪,直接播足全季都仲得
應該都有d存貨?
播舊大河劇總篇集頂住先
FYI, the broadcasting of asadora "Eru" and taiga drama "Kirin ga Kuru" will not be suspended immediately (they have enough material to broadcast because the filming starts since last year). Only the recording will be suspended until April 12 for the time being.
重有今年7月期0既劇好多套都咁早公佈
唔知係唔係都係預3/4月就開機拍
接半澤2嘅龍櫻2應該都會延期
咁落去,會唔會變返十零年幾前咁
D春季劇要到5月播,8月完之類
柴咲幸退社
呢排好多人退社
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞