2020年春季日劇討論(1)

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
點可以無唐田,東出就唔記得有無做過呢類角
緊係有 做波瑠個柴犬老公
大面性日記既大面算唔算偷食
玉木宏同木村多江
有買佢果本係北海道拍緊なつそら既photobook
丈家近排翻睇緊咩劇
我就黎stay at home 到生菇
大家
我都係
睇緊野乃湯 因為想睇奈緒
同埋開咗透明的搖籃 之前好似好多巴絲都話好睇
新未開

山本美月sp有字幕了

有無人睇金魚姬?
我都想睇山本個套
今日開先
我覺得佢短頭髮靚女左
透明搖籃我買埋dvd(頂佢唔出bd)
話說我琴日睇左跨越八年的新娘
喊到個頭今日好痛
要暫停睇啲要喊既野
係,之前睇翻 perfect world 都無而家短髮咁靚
呢排睇左跨越八年的新娘
與你相戀100次
我想吃掉你的胰臟
明天,我要和昨天的你約會
喊到收唔到聲
最深刻係明天昨天,聽返happy end都會喊,心痛到呢
明天昨天: 喊
睇小說: 忍到冇事
以為冇事睇多次戲: 由頭喊到落尾咁滯

胰臟: 小喊
睇小說: 喊到仆街
然後唔敢再睇了
得閒憑記憶整咗個list 唔識分類
胰臟睇書喊到最後啲字根本睇唔到 明明已經睇咗戲先都喊到死
個list太長唔quote

可唔可以加埋刑事弓神落去
胰臟同明天昨天都想睇返書
明天昨天翻睇既話,基本上係火車已經開始喊
仲有冇同類型電影推介
戀愛寫真
唔記得講
呢套要睇玉木宏同宮崎葵個版本
果陣我都係睇完明天再搵呢類既戲睇 結果再喊多日
睇完G弦
由頭到尾都幾有共鳴,個個角色都好合理,最後大家都有成長,尤其是最後大家要分開嗰到處理幾好 諗起啲冇得點見面嘅朋友
頭幾集不停鬥嘴你一句我一句咁乘機拖人手嗰下真係
中段個人覺得有啲拖,打斷人表白幾次,夾硬拖長成件事咁 不過可能我睇愛情野少唔慣啦
啲畫面影得好靚 雖然嚟嚟去去都係嗰幾個景但係啲鏡頭擺得好靚,尤其是影到波瑠好靚 靚到唔明點解佢喺戲入好似冇仔溝咁 盲撚咗的你和我
波瑠原來都幾啱呢啲開朗角色,演技有進步 做得幾好。冇乜點睇過中川大志啲戲,淨係睇過佢做啲有陰謀嘅角色,所以頭兩集硬係形住形住佢有陰謀
最後,編劇寫日常生活嘅煩惱之類嘅劇唔錯,以後寫多啲,希望唔好再寫Code Blue呢啲 寫醫療劇又要加啲佢自己擅長嘅感情戲入去搞到成件事好melodramatic
佢本來就係寫開愛情劇 cb都唔知係富士要佢寫定佢自己接錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞