[多圖慎入] 非老變機械人產品綜合討論區 (6) 謝絕老翻 歡迎互毒 善用不推文

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
新post貼下新砌渣古賀一賀
3g啱啱先出左灰模,無咁快再有新料
新post 留名

搭單問問
大家點樣保存啲白色嘅模型
我有啲Robot魂同Metal Build 擺入櫃入面
太陽曬唔到都開始有變黃嘅先兆
想問下點樣可以預防
同埋有人話雙氧膠/雙氧水可以令變黃嘅白返
有冇巴打試過
用咩會work啲?
有啲幾千銀買返嚟唔想就咁玩完
最後都俾錢訂左勇者王
雖然唔多滿意無合體變形
放左工有時間砌模型, 都係幸福嘅表現,
一到夜晚我咩鳩都唔做得
係, 不過GGG真係POSE+再省靚啲個招牌嘅作品
倍功夫我都好大機會買
個櫃嘅成員又唔同左, 搵日得閒影全櫃啦
只要係白色, 就避唔過時間,
你上網搵雙氧水係可以變白返, 但有代價,
膠可能會變脆, 受唔到力。
白色嘅膠料, 變黃只有四個對策
1.) 雙氧水, 壞處變脆
2.) 成隻噴油再上保護漆
3.) 由得佢變黃
4.) 唔好買白色嘅玩具...
我個人就做緊3同4
咁即係你好愛GGGG啦
咁就無問題
Thx 巴打
搵次試試變白先
咁藍色呢...?
隻robot魂exia 幾年無見過光
最近拎返出嚟睇 變撚左綠色
其實做法一樣, 所有膠色都會變黃,
但點解我隻初版EXIA都無你呢隻再販咁黃...
你放嘅地方好高溫? 但白色又無變...
即係藍色膠用得差左
如果一買返黎就噴保護漆有冇用?
用防UV個啲會好少少, 但長遠都係無用
有無得介紹下action toys 同 阿lu
阿lu係toystv個位?
TOYSTV我後面無睇了, 但可能有上過, 係咪講黃金俠個時?
ES合金所有Q版機械人類, POSE+嘅親生老豆就係阿LU。

ACTIONS TOY, 前身係ART STORM, 我本身都幾唔鐘意呢間廠,
主要係發死人財, 同埋QC用料真係唔得。
前者我睇開左, 佐藤拓都走左咁多年, 佢地亦只係KEEP住再版, 無再求其出啲野話係佢風格。
後者, 其實真係仲未及得上BAMDIE, 但都睇到明顯有進步,
加埋MARKETING做得唔錯,
高價位就POSE+
低價位就正常同Q版電磁俠個堆,
同埋最最最重要,
佢地無學支那廠嘅玩法, 魔改後唔買拉神賺到盡, 有尊重原創方。
隻野造形真係無可挑剔
不過斷空我都做到造型,變形,可動都有
gggg唔做有小小失望
咁個難度唔同
GGG家族最難最難處理係個肩位,
合金魂隻GGG都處理得唔算好,CMS個隻GGGG直頭玩到火滾
加左價
琴日個價訂左唔知要唔要補錢
唔係咁仆街呀
屌佢, GGGG加價...
見大家買得咁開心 加多50蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞