[多圖慎入] 非老變機械人產品綜合討論區 (6) 謝絕老翻 歡迎互毒 善用不推文

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
估唔到咁細比例嘅模型用咗我四五個鐘去砌,仲以為自己砌緊MG ……

精細度同分色無可挑剔,不過活動能力同水口位置真係有待改善。有乜可能為咗同裝甲連動連隻手都伸唔直;水口位置又會衰到用神之手都起碼要兩剪先剪得清

不過完成度係好高嘅,其中一個亮點係連接武器同盾牌嗰部件,令我有啲感覺好似玩緊MB正義女神(如果大家有買應該會知我講緊乜)

我都有隻T2未砌, 不過你4, 5個鐘起到貨算好快了
今次叫見識過RG就算,始終要用四五個鐘去砌模型對我黎講係一件好奢侈嘅事!(我隻PG獨角獸砌咗幾年都未砌好)

下一隻就係HG 巴巴狼王,希望如師兄所言睇到笨大嘅技術回歸!
狼王我覺得麻麻, 啲爪無分色
咁快幫佢帶定頭盔?
我剩係買左狼, 狼王拖到依家都未買
我見MR 狼王炒得咁勁,都係諗住趁下熱鬧咋
非常認同, 比我砌起碼要多1倍時間
多魯基斯真係愈睇愈靚
幾時出MB? 又可以一模多用
淨係嗰兩個推進器都砌咗我個幾鐘 ……

唔好以為佢只係就咁打開,中間仲有啲變型同連動機關,可以將咁多嘢塞喺144比例真係好厲害
口裏說不,身體卻很誠實

愛上了嗎
見到呢啲魂限包裝,抵抗力即刻減50 ……

今晚仲要開日森隻神話天英座尼路,睇下過唔過到老虎嗰關
lee個時勢及時行樂啦
個頭有V字叫超力
冇V反而叫V型
點解
唔知

仲要日文原名超力先係V
天空劍果部係羅馬數目字Five
中咗個天大嘅伏 ……

原來尼路complete set係唔包主體! 咁點解要叫complete set 呢!
佢地個marketing 就係咁X 街來緊魂限隻robot魂0083 gm 宇宙型, 比多2細舊噴射effect 你 就比通販收多2舊, 真係(仲要個顏色同前面幾隻完全唔同,我本來想插晒落去比GP02A 玩,家陣唔洗諗啦)
今日有時間開埋新2號同亞瑪遜,拉打暫時可以停囉.希望v3會出啦.
我禽日都收咗隻RX

強力建議師兄買個cheap cheap支架呈現返啲有型pose
加咗支會無咗好多位......
都唔一定,反而用到啲平時用唔到嘅位置

第一眼就比後面townhall吸引左
高達保衛Townhall戰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞