NETFLIX [韓劇] 이태원 클라쓰梨 泰院CLASS討論區(3)

386 回覆
6 Like 13 Dislike
劇情類都ok
阿爾罕布拉官的回憶啱啱睇完幾鍾意

或者有少少深度既都得
愛情劇?
W兩個世界
反而愛情又麻麻地
都有
帶少少科幻嘅 兩個相連的世界 。套劇個既念係韓劇少見啲

另外就新近期嘅推薦 365 逆轉命運一年 呢套改篇自日本小說 縣疑破解真相
W兩個世界又係一套虎頭蛇尾嘅韓劇,佢開頭劇情好吸引,但係結局真係
好多韓劇都爛尾。唔爛係叫難得
最敗筆係不斷影女一大頭
搞到個頭超大 又矮又肥
明明訪問個人勁瘦
成個model咁

利伸: 女一黨
有冇睇 會讀心術的那小子,雖然個名有啲膠但真係好好睇,算係啲偵探同科幻類型,唯一一套睇完唔覺得爛尾
無 唔好意思
淨係覺得根秀好慘
其實佢都單純 做既所有野只係因為女一
無論女一對佢幾衰都好 根秀講過就係鍾意呢個性格既佢
根秀黑化咗個幾年話每一日都諗住女一 知道女一被綁架勁擔心
最後佢地逃走 女一自己跑走叫根秀拖延時間好狗根秀仲好傻咁講女一叫佢加油
我諗佢去到美國都放唔低女一
離別個陣睇到心酸

我比十年你做底長實試吓

劇中長家既logo係咪抄人?
梨泰院漫畫幾時出先
套漫畫有冇過呢個類似logo先

如果梨泰院漫畫早過17年出又有呢個logo咪反而會唔會係佢間公司抄襲
相反 如果梨泰院漫畫本身遲過17年出又或者就算早過17年但係漫畫都無過呢個logo 咪大機會係套劇抄人個logo
啱啱睇完,淨係想講4個字
屌你老母!
nara全劇唯一好人
我俾5/10,男主角要不是基金佬甚麼都不是
但一切都因為基金佬
我個人唔太喜歡有三角戀...中間又好多對話場口
我飛晒
中間啲所謂波拆轉個頭就無事
依個編劇唔岩寫依類商戰復仇冚家產劇情
但睇到朴世路有成長到,個人都移情別戀埋
都無可口非既,一個就起身邊扶持住
另一個就起背後默默地做undercover

監獄醫生仲好睇
亦都係岩岩睇完
最後個結局收得差
第15集開始已經變左一般估到既情節
不竟韓劇係咁
點解無得開後宮
變左一般韓劇走向
個女主角睇得比佢係實力派
但個樣又真係..女二就明顯面度打左針
所以d表情硬到呢.完全唔合格
要睇準邊隻跌到谷低既股票能夠反彈
因為輕則間公司一沈不起.重則破產
男主能夠放咁多錢起間有機會玩完既大企
本身係需要好大勇氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞