NETFLIX [韓劇] 이태원 클라쓰梨 泰院CLASS討論區(3)

386 回覆
6 Like 13 Dislike
睇韓劇唔睇樣
笑咗
韓文,英文版都好聽,依套OST水準好高
唔係話盡心盡力幫就要愛上埋人
只係話男主同女一一齊經歷既野多過女二姐
你話男主同賢利一齊我都唔介意 佢地由工廠識到而家 仲幫佢贏埋比賽
同埋咩有有錢仔唔揀 冇人會想做張根源老婆 佢一早知佢唔會繼承到長家
真心覺得女二篤灰唔係為男主 係想同朴部長贖罪

真係怪就怪女二一直咁老定覺得男主會冧死佢一個啦
係 世路係對自己目標不變既人 但世界上真係唔係樣樣野都唔變
講出完海返黎 男主次次見親佢都表白 女二次次都欲拒還迎咁
比人截左糊冇得講架喎 你現實拍拖都係咁架
你自己釣住人地咁耐 最後人地鐘意左第個你又怪人地變心啦喎?
根本所謂經歷都只係工作伙伴上既經歷同埋女一單方面向男主角既痴戀

女二如果一早接受左男主角,會長就會棄用女二,咁又點收集證據篤灰同埋套野唔玩釣魚,女一就一早已經離開甜栗冇哂戲做個承諾又係男主角定出黎,男主角又咁多年先食得住長家,咁又怪落女二身上+男主角變心合理一個女仔賭上自己最青春寶貴既時間等待一個唔知會唔會成功既男主角十幾年既價值去左邊
煲完,女一有追看性
好想知佢邊個鏡頭先會影得靚
可能你未經歷過
係你經歷低潮既時候有個人願意陪你由0開始重建江山
係好易轉移左啲感情落人地到 仲要日對夜對 又成日講鐘意你
然後相處落開始無意識地重視佢 無意識下覺得佢係重要既人 咁好正常姐

其實金秘書都係咁 相處左咁耐 到人地要辭職先意識到自己鐘意左佢 開始追返人
鬼怪又係女主日日鳩叫鐘意你 然後鬼怪又開始留意佢 重視佢
同埋佢同女二又未一齊 咁佢鐘意第個又有咩合唔合理

講你其他 又唔見佢炒左姜理事 相都影埋喎
同埋會長根本就係放女二去男主度套料 佢地未一齊都成日去玩啦 又唔見會長棄用佢 你估會長冇監視埋佢?

講到男主去出海個七年 佢係長家收集唔到證據咁
女一一早離開長家咪可以睇主角派vs會長一人 明刀明槍三角戀囉

再講真係睇唔出女二邊度等男主 佢連人地幾時放監都唔知
行船返黎之後唔係咁岩係梨泰院撞到男主會認返男主?唔識打探男主消息?
行船前男主都冇承諾啲咩 巴士承諾個度已經開左甜栗 唔好講咩等左十幾年咁誇張先

順便講下點解當初有想報警既心?佢知停業對男主損失好大 有機會翻唔到身架喎
唔好講咩最後冇報 但佢有過呢個念頭
真係唔明你地做咩要搞到佢係楚楚可憐 好偉大既人 佢同女一其實性格都係咁扭曲 大家打和啦

不過老實講放左監個陣
佢地去洪錫天間酒吧佢勁快否認男主唔係佢男朋友
連Some都無咁 男主都呆左呆 之後又唔知做咩叫男主過夜
理解唔到女二諗緊咩
咁你又有冇經歷過擺明同對方互有好感互相曖昧係一對突然好似有女一咁既狗公出現 試下你同鐘意既人地q緊手,但有個人fing開你地對手你會點 我自己就接受唔到對方身邊出現呢類打江山狗公同事移情別戀喇

女二性格扭曲果度,係怪怪地,但唔係主要因素

放監出海果d相見都要有個過程先一齊架,一撞返就即刻一齊咩女一幫手打江山個過程係吸引,而唔係打江山就要係埋一齊呢d咁行囉,男主角同女二既曖昧關係咁多年先係成套野真正引人入勝既感情位
反社會人格就係唔理人感受 冇罪惡感 佢想要既野就一定要得到手 所以以女一呢啲表現係正常
咁當然 你係可以唔鐘意佢 但本身男主本身都係啲木下木下既人 佢又冇咩野咁 又冇鬧以瑞
但咁講 如果女二錫少啖就輸 就代表本身大家感情都唔深厚囉
會比狗公媾到 其實自己都要反省係咪本身大家感情就出左問題
而且 我自己咁諗 未一齊 根本冇資格嬲

同埋都講左好多次唔係一齊打江山就要一齊囉
女一攬住男主隻手係到喊 個度都開始睇得出男主開始有啲轉轉地向女一啦
成套劇女二有冇去體會男主經歷左啲咩 心痛佢啲經歷(除左死老豆)
最主要係我覺得女二冇同過世路有深入交流過
世路一直都係比女二個性吸引 冇真正交流過 一齊經歷過啲咩
女二同男主最主要既連繫 就係世路老豆
女二對世路老豆既感情仲深過對世路本人
咁世路會鐘意左第個真係正常表現 現實都會係咁 因為本身感情基礎都唔深厚
算啦嗌嚟做乜講下OST仲好啦頭半既ost世界級隻隻都好好聽好襯套戲 尾半啲歌同套戲一樣跌哂水準
點解咁多爭議, 真係作者同導演問題
連登好似好好多女1/2之間爭議啫,反而我覺得電視劇搞爛咗男主角。
都唔係呀
女一樣衰冇得講
梨泰院OST真係好高質唔單止催淚抒情歌好聽,連其他都好正好夾套戲平時會飛片頭片尾嘅我,都特登唔飛黎慢慢enjoy
根本唔係女二顏值 大家會一致屌女二
女二根本無咩付出過

其實係唔係顏值所以大家個個話女二付出?

根本如果你當仆部長박보장係老竇就唔應該受長家資助

ok fine 形勢所迫
咁你就唔應該要求se lo 새로이 接受你
甚至佢憎你都係情有可原
你呢個情況就應該放手唔應該去迫人啦,有機會迫到人癲
仲話要一齊
最後兩集節奏慢到頂唔順想飛嚟睇,反而鬼怪個種慢節奏無想飛嘅感覺
同意後段

呢點真係駁唔到
一開頭講報仇幾吸引
之後重點就轉移左去講人物之間既關係
感覺拖拖地
如果唔係一開頭個個角色都話第一女主角靚女
應該唔會咁多人反佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞