是咁的,我又比人呃蝦條了

1001 回覆
247 Like 48 Dislike
絲打
呢d衰人係好難定性
不過你幸福過佢就得啦
多謝
多謝
佢係唱得好正
但原版仲係每次聽個心都up住up住
多謝g持
多謝g持
多謝
好 其實女主既心路歷程係主線
遲d希望可以慢慢帶出
我第一次寫故
好多謝大家話好睇
G持
如果過程之中女主角都覺得係享受既話
咁仲算唔算係比人呃蝦條?

聽到喊
所以當人馬女遇到人馬仔
真係好折磨
雖然唔夠遇到雙魚誇張
我覺得點解個女主會覺得係比人呃蝦條
係因為呢個男仔一直都對佢好好
亦都有確立關係
令佢沉船沉到海底
但係到頭黎原來一切目的只係想同佢上床
所以就係話
如果個男仔有心呃蝦條 佢根本唔當個名份係咩一回事
佢比左個女友名份你 扑完都係可以走人
咁其實有無名份仲緊唔緊要?
聽林俊傑 純享版 領悟
對於女仔黎講
名份都緊要架
因為如果無名份咪同sp無分別
雖然有種跌左落地都要領翻炸沙既感覺
讓女人擔驚受怕
好啊聽下先
多謝g持
已正評,一口氣看曬之前,期待加甜
絲打⋯我原本一向都冇睇故嘅習慣,見你標題我先點入嚟,點知一㩒入嚟,就係「那女孩對我說⋯」,仲要係關於交友app⋯⋯
我想分享吓自己個人經歷,喺幾個月前係我第一次玩heymandi,原本都係hea吓時間唔太放上心,然後有個男仔成日隔一陣就搵我隔一陣就搵我,開頭我對佢態度都好冷淡,因為我唔相信有真心嘅人
隨住佢慢慢不停對我嘅關心,我都開始放下防備,去到交換tg,佢成日錄音自彈自唱結他俾我聽,唱到好深情,有一次佢唱呢首歌「一個人心中只有一個寶貝」個陣,我已被攻陷⋯⋯每次諗起佢都忍唔住甜笑,原來真係可以咁掛住一個人
大家都講過「我鐘意你,多謝你鐘意我」呢句說話⋯仲好記得佢調皮地錄音「我都多謝你鐘意我囉!」之後一路同佢傾過好多話題⋯sex、夢想、將來生活,咩都有講,從來都未試過覺得「係呢個人喇!」,每晚傾電話由1am傾到4-5am⋯真係好癲
傾咗幾個星期後,佢突然有一日話好多嘢煩、好攰,就扮睇唔到我msg全日、幾日唔覆我,我諗可能佢需要私人空間去處理,雖然我內心好囉囉攣,但我覺得唔chur佢係對佢最好,所以我就忍住唔搵佢⋯過多幾日,真係覺得頂唔順,見佢wtsapp有上就搵佢,問「今晚可唔可以打俾你?」,唔夠15秒即刻覆「我今晚唔得閒」,冇了
我就知道一切都係一場夢,之後我喊咗好幾日、頹咗幾日
而家諗翻,自己咁易鐘意人係唔好嘅⋯仲要喺交友app到⋯所以學精咗了,都係自己最好
而家有時都仲會聽呢首歌,每次聽都仲有種「點解自己咁傻嘅感覺」,謝謝樓主寫的故,會一路支持
唔好意思寫到1999
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞