戀愛可以持續到天長地久

1001 回覆
104 Like 20 Dislike
萌音本身家底超好 父母係老師 家教超嚴
阿媽係音樂老師 自細教佢哋音樂 唱歌
高中唔返學讀書 都可以入讀明治大學(日本6大最強私立大學之一)

不過可想而知萌音嘅壓大又幾大 拍劇 讀書
依家套戲仲係大熱 螢幕情侶
上B站睇番完整生日直播
佐藤健啲小動作、表情、語氣及用詞
的確有少少奇怪 在各方面都有偏向萌音嘅意圖

反而萌音表現好可愛(食壽司)而且相當避嫌砂糖
直播加密
睇嚟佢哋都好明白大家嘅心諗咩

呢套嘢同惡作劇之吻好似
啱啱追完
佐藤健好靚仔嗚啊
重睇左幾次直播食壽司嗰段
有cp粉話萌音問砂糖鐘意食邊舊多d嘅時候
砂糖望著萌音唔出聲
即刻暗裡表白

但我再重睇
覺得其實佢砂糖會唔會係想睇下萌音究竟鐘意食邊件多d
因為砂糖一直叫萌音揀自己鐘意食嘅壽司
但係萌音一直推讓
所以砂糖先望著佢

萌音上astudio講過因為由細到大都讓呀妹揀禮物先
自己變到優柔寡斷
揸唔到主意
我覺得有少少反映左係呢件事上面
我覺得都係大家互相尊重
砂糖身為主人家 遷走身為客人嘅萌音係好正常
加上萌音係女仔

雖然佢哋kiss過好多次
但係萌音身為客人 都拎番啲基本禮貌出嚟
加上萌音本身係一個好有禮貌儀態嘅女仔嚟

利申:本人係超理性嘅白砂糖cp粉
反而我覺得佢似FIONA 喎
不過可愛版
人角性格 情節 背景都好似
鐘意惡吻 都應該BUY呢套
連漫畫同惡吻都好似
我都覺得十集太少
例如女主辭職唔做 佢撞車昏迷同留學個d都太快
其實可以鋪排都多幾集 咁交代得仲清晰 令人更著迷
第九第十趕住收工 故事又膠又唔合理
第十集仲勁強行塞滿甜就算
我睇直播都係兩個太客氣所以嗰個位佐藤先望住萌音唔出聲

今日一講結婚 個個都係下面提萌音
跟住萌音ig post本書名都可以被解讀係回應佐藤
有時CP粉睇既嘢真係唔同啲
係囉其實冇必要咁快趕收工 收視同口碑都好
不過當做係一個浪漫幻想超甜劇去睇 d膠同唔合理都可以接受
真係短左啲 應該多一集
不過咁甜都算啦

我覺得應該要有SP
不過連逃恥咁勁嘅劇都無SP

漫畫改編嘅劇
唔好認真睇
35歲嘅砂糖 = 26歲嘅萌音
純FF勿認真
見Parivi宣傳緊4月1會出剪走咗嗰啲 scene
例如第9集預告天堂同七瀬個呀爸等巴士,劇集唔夠時間cut走咗
女主原來係宮水三葉把聲 唔怪得咁熟
留名繼續講
留名
留名+1
萌音新歌
https://www.nhk.or.jp/minna/songs/MIN202004_03/

佢之前出過嘅歌仲有首storyboard 都好聽
好正
不過得嗰1分鐘多啲啲 唔夠喉
好聽 但係spotify個啲係咪未有
留名
支持砂糖
支持萌音
支持たけもね〜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞