[PC DMM] DOA 咸濕排球 DEAD OR ALIVE Xtreme Venus Vacation (1)

1001 回覆
19 Like 5 Dislike
有無人睇緊生放送?
3周年星月禮服
最尾嗰個公布,係唔係再有VR?
有咩重點
event
- 11/25-12/6 每日免費10連, 每日唔同復刻衫
- 可以揀開始到第2年出嘅SSR 有償石pack (無得揀無嘅角色, 17號update)
- 3週年SSR池, 10個人一個池, 3.3%, 免費70連, 8件衫可以合做想要果件
- 新加撞屁股game, 送卷可以玩.
- 送10VIP coin, 1張2週年SSR卷, 1個覺醒石, 1張2020年11月SSR卷

遊戲
- 普通池加唔到新角色
- 所以新加weekly池 (用唔到石, 用卷抽, 可以用2張SSR卷換一張weekly卷, 24號update)
- 玩家設計嘅衫pack (有償石3000, 17號update)

UI
- 送禮物變咗揀角色先 (17號update)
- 可以一次過送100件 (17號update)

影相
- 新表情 *2 (仲整緊, 17號update無)
- 時停之後可以噴濕
- 室外可以拉遠鏡 (要買, 有償石300)

other
- 新手抽一定會出到SSR
- 未有計劃加DOA角色
- 有設計其他髮型, 不過每個星期有update, 未有時間整

同埋仲有Mixed Reality, 不過邊個有HoloLens2
https://twitter.com/doax_vv_staff/status/1328339383552929793?s=20
-普通池加唔到新角色

呢個即係咩意思?
同埋兩張常駐ssr券就可以換一張週券?週池都係19抽1?
同埋係三週年先定azur lane合作先,冇記錯好似係中資game嚟
啲人問director常駐池無新角色, 可唔可以加新角色
答案係唔得. 不過佢會加週池
用特別卷抽, 可以用兩張常駐ssr券換一張週券
每個星期有6~7個角色可以抽

我用晒啲常駐ssr券
好彩我冇急住用,儲咗好多咁喺咪之後每個月都係keep住有同轉新衫?
睇個勢似係咁出2P色舊衫
- 12月10日會同三國志合作

- 會加海外版衫落dmm版, 不過時間未定

汁:
https://www.famitsu.com/news/202011/17209435.html
https://www.4gamer.net/games/356/G035685/20201113023/
3周年衫咁柒
2同2.5週年靚好多
2週年張卷抽中 環
是咪可以收手
2週年啲衫打活動無用
要有用嘅就抽3週年果堆
個9宮格係咩任
特別任務
有啲好奇呢到啲巴打最鐘意邊個角
唔知ps4/5 會唔會再有續作....

部腦廢唔想係電腦玩....同埋想用PSVR
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞