我將街上面見到嗰部消防車,變成自己部私家車!!!

334 回覆
270 Like 17 Dislike
訓啦柒頭
siky?
認錯人sorry
唔算堅持了,都係一手一腳,逐件零件砌,多謝身邊嘅各位朋友支持就真!冇大家俾時間同機會我,可能已經劏咗車。
係呀,從來都係貓juicy
希望香港多啲人分享啲獵奇嘢啦
我覺得
一定要俾全世界人知道
香港係一個好多元嘅地方,咩人都有
喺香港光復嘅時候可以建立好多好多嘅產業,唔好好似依家咁單一
好奇問下同樣有留舊suzuki救護車果個有無份幫手整
加左白帶先
LOGO 就睇下有無巴打得閒幫你改,惡攪下

再唔係,會唔會考慮扮下其他國家消防車

之前睇新聞好似見過有人改到日本警車個樣
去過好多國家,發覺香港真係好單一
政府唔支持多元產業,守舊保守搞到咁。
我讀product既係香港聽乞食。
香港地 做所有野之前 最基本係要有個地方先
不妨講下認錯做邊位?

如果有睇曬全文,當初係有少少為順利出牌而妥協想買 F686 (上圖上面)
而因為唔中標 + 後來發現F686 狀態太差(雖然宜家覺得其實都唔難整)
最後買左 F672

咁為出牌可以 1 take pass,我實在負擔唔起驗太多次車,所以順理成章將車還原成近乎原裝設定,所以最後成品會好似 F686

所以部車唔似 F672 服役樣貌係好正常,因為我無 budget 不斷翻驗車,同埋想部車坐四個人, keep 做 F686 咁樣樣係初衷之中既初衷

(上圖下為剛洗車既樣貌)
有冇諗過加啲疑似消防既字/章上去
整個疑似消防燈既燈上去
如果將來社會環境好少少,可能會搞 show / 參加車 show
應該當日會安排翻原來既拉花,一日限定咁樣

至於平時出街低調D 好,好似 F686 咁其實已經好多人認出
互相幫手咁,世界好細
消防處賣車俾我時有跟埋一盞車頂燈

不過!唔!係!屬!於!架!車!

所以我都要時間搜羅返原裝燈

出show 時裝返同所有人一齊J
邊道影到你架車 想影
有冇試過揸住架車係條街到遇上真正消防?
佢地有冇好奇
好難講,我通常都係假日玩下
一揸就周圍去
將來環境好些少會搵日子同大家分享喜悅
唔係咩叫衝動
屌我記得呢個po
應該都係駁街井攞水?
多謝你
可以親身將物流署拍賣介紹俾大家嗰種感覺好奇妙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞