我將街上面見到嗰部消防車,變成自己部私家車!!!

334 回覆
270 Like 17 Dislike
吓,咩事
引擎要大修,如果唔係會揸唔得耐
如果睇啱嗰款仲係現役嘅話,點樣知佢幾時退役?
係咪一定要捕住政府拍賣清單?
係咩嚟?
一般人都係要等物流署拍賣,但聽聞政府依家唔再放政府車出嚟(唔清楚因為今年幾乎冇拍賣會)
長洲高頂消防Van
咁係咪要去劏場執
F981 982有機會嘅,未退
而且年份高有機會拍賣
但你出牌嘅話記得要留意私家車嘅例
執生
巴打多謝你
刨熟例,務求一次搞掂
其實都好正唔會同人撞又得意
係幾得意
暫時同款得自己嘅感覺好搞笑,尤其自己係窮撚,但又有種「得我有」嘅感覺
屌樓主on99咁買左架車返黎擺
到最後行得真係幾感動
巴膠都無得似你咁有得周圍揸
話說, 架車可以行多幾年?
如果政府唔改例,電油私家車可以行到永遠
一日我在世都會努力養住佢嘅!
巴打tg係?
佢話this group not exist
我revoke咗,以為你join咗。

https://t.me/joinchat/Ah0f2T_hLvDImtvXWZVSvg
join咗未?我會revoke link
Joined thanks巴打
喺又壞車擺街之時,咁啱又嚟到第一萬四千零一公里,又咁啱嚟到喺天水圍消防局接收小紅車嘅第四個年頭。 其實我開始對擺街有種習慣嘅感覺,不外乎都係一般男人嘅做法:揭蓋望兩眼,然後祈禱之後再著車碰運氣。(我當然做多步打俾業界精英告解兼集氣)不過今次小紅車喺大斜路發脾氣,係百厭咗啲嘅。

話說接手紅車到依家都只係行咗四千公里,區區四千公里對各位老手當然係呼兩啖油就有,但對於我,又或者對於紅車仔嚟講,每一公里都係一種學習,同埋一種挑戰。因為每行一步,代表某件零件嘅大限又近一步。

嚟到今日,再次感謝愛惜呢架車、支持小弟嘅每一個人,同埋好感激所有嘅緣份同機會令我可以繼續擁有紅車。

上面第一張相係特種運輸群組嘅朋友拍攝,雖然大家都唔相識,但都感謝有人會欣賞紅車,又或者記得呢架紅車仔對於社區安全微弱嘅付出。

同時感謝群組同埋連登各位巴絲打支持!

仲有冇得join,呢加先知有group
已經有好多
人哋送/自己買已經一屋都係
前幾日係元朗見到你,都諗咗陣有無認錯
啲回憶即刻返晒嚟

係我呀
就嚟續牌驗車,所以多啲揸佢出嚟舒展吓筋骨
樓主上蘋果喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞