召喚熱愛淘寶的親[13]唔好quote圖,禁講集運只講產品

1001 回覆
9 Like 7 Dislike

你都識得講之前網頁版冇得set唔自動download圖
而家可以set la,咁點解你地唔去set呢
set左係win win雙贏既方案
你唔使下下屌鬼 我地追post又方便好多

所以而家開始set is ok
的確係winwin
我想講嘅係點解之前要唔俾quote 圖,唔係無野搵野黎撩交嗌,都唔係要刁難人,想大家明白姐

其實唔係囉,如果唔刪Code,就一係全部Show一係全部唔Show。有時大量包膠,就要係咁撳,好麻煩 

同埋平時網速快/WiFi先自動顯示,喺其他Post係無問題,好方便。但係你話閂咗自動顯示,咁咪特登要一個Post,又入Setting改嚟改去 

其實唔鍾意呢個「規則」點解唔另外開個可以講集運/唔使刪Code嘅Post呢 

的確係winwin
我想講嘅係點解之前要唔俾quote 圖,唔係無野搵野黎撩交嗌,都唔係要刁難人,想大家明白姐

其實唔係囉,如果唔刪Code,就一係全部Show一係全部唔Show。有時大量包膠,就要係咁撳,好麻煩 

同埋平時網速快/WiFi先自動顯示,喺其他Post係無問題,好方便。但係你話閂咗自動顯示,咁咪特登要一個Post,又入Setting改嚟改去 

其實唔鍾意呢個「規則」點解唔另外開個可以講集運/唔使刪Code嘅Post呢 

呀我又諗唔起呢個問題 你岩

買左韓夫人 係咪小狗好D?

買左就算啦

紫外線除蟎不靠譜,拍打更管用

大家還要注意,千萬別被市面上一些打著「紫外線技術除蟎」的商家忽悠了。紫外線只能殺菌,而塵蟎是動物,需要長時間受到紫外線照射才能被殺死。之前有實驗證實,即使用30瓦紫外線在10厘米的距離下照射,也需要60分鐘才能殺死塵蟎,這在日常生活中基本上是達不到的。況且即使紫外線可以殺死部分塵蟎,也無法清除過敏原,對於緩解過敏症狀並無作用。

建議巴打買有拍打功能除蟎機

屌喇星 諗住買左韓夫人買多部小狗除蟎機試下
點知張劵失左效 做唔到199

我噚日屎忽痕買咗

其實殺唔死起碼都吸到呀

實驗條件下,紫外線燈照射塵蟎樣本的時間起碼在 30 分鐘以上,實驗結果是塵蟎能被殺死。如果你買一個專門的家用紫外線滅菌燈,它的說明里也會提醒你定時要在 30 分鐘左右。這意味著,根據市售紫外線設備的光線強度,怎麼也得 30 分鐘左右才能有效除蟎。但我們在使用帶紫外線燈的除蟎機除蟎時,很多時候照射時長沒有達到要求。

綜合考慮下來,想利用除蟎機上的紫外線燈達到殺死塵蟎的效果,尤其是殺死藏在床墊深處的塵蟎,難度還是比較大的。

不過話說回來,除蟎機最重要的作用在於吸除塵蟎賴以生存的「口糧」——人或動物的皮屑,以及塵蟎屍體、排泄物等過敏原,只要這點做得好,那它就是值得一用的。

唔代表一定吸到 (好似係)

防螨除螨攻略

針對蟎蟲,專家有更省錢的有效方法:比如,勤更換床單被褥,用熱水清洗床單和衣物,以及保持房間的干燥清爽。

居室通風

蟎蟲喜歡潮濕、高溫、有棉麻織物和有灰土的環境,它最喜歡的溫度是25℃左右、相對濕度介於65%-80%,因此一定要每天通風,保持室內乾燥是預防和消滅蟎蟲的最佳武器。

2週左右洗滌一次床單被套

經常清除床鋪、沙發角、牆角的積塵,以及清洗被套、床單和枕套,盡量不鋪地毯,不玩長毛絨玩具,空調出風口的防塵罩要定期打掃。清洗時,可以用濕抹布擦拭,但如果有條件,最好用吸塵器。

暴晒並拍打被褥

難清洗的臥具如枕芯、棉被胎、床墊等則應經常在日光下曝曬、拍打。被褥暴晒,不僅可以殺死塵蟎,還能破壞各種過敏原,是消除塵蟎過敏的有效手段。建議在暴晒過程中,每隔一段時間對被褥進行拍打,以便拍打掉被褥上塵蟎的屍體以及代謝物。

盡量少用容易積灰的物品

為了防止蟎蟲滋生,要盡可能減少使用容易聚集灰塵的物品,如沉重的窗簾、織物桌布、開放式書架、帶有培植土的盆栽植物等。最好不養寵物,如養了寵物,要經常給寵物洗澡,寵物不能帶進臥室。

小狗個部有埋拍打?
但要等有劵
有冇人買過超音波清潔機
見有65好似抵屌
岩岩行淘寶街見到d iPhone case好靚 款款都好特別唔樣衰又勁平
見有人講dw錶, 想問下有無人淘過olivia burton?
我搵過最平都成200蚊, 淘唔落手
有冇人買過超音波清潔機
見有65好似抵屌

邊到有65咁抵
見有人講dw錶, 想問下有無人淘過olivia burton?

可唔可以share下錶 條拎幾靚

我噚日屎忽痕買咗

其實殺唔死起碼都吸到呀

實驗條件下,紫外線燈照射塵蟎樣本的時間起碼在 30 分鐘以上,實驗結果是塵蟎能被殺死。如果你買一個專門的家用紫外線滅菌燈,它的說明里也會提醒你定時要在 30 分鐘左右。這意味著,根據市售紫外線設備的光線強度,怎麼也得 30 分鐘左右才能有效除蟎。但我們在使用帶紫外線燈的除蟎機除蟎時,很多時候照射時長沒有達到要求。

綜合考慮下來,想利用除蟎機上的紫外線燈達到殺死塵蟎的效果,尤其是殺死藏在床墊深處的塵蟎,難度還是比較大的。

不過話說回來,除蟎機最重要的作用在於吸除塵蟎賴以生存的「口糧」——人或動物的皮屑,以及塵蟎屍體、排泄物等過敏原,只要這點做得好,那它就是值得一用的。

防螨除螨攻略

針對蟎蟲,專家有更省錢的有效方法:比如,勤更換床單被褥,用熱水清洗床單和衣物,以及保持房間的干燥清爽。

居室通風

蟎蟲喜歡潮濕、高溫、有棉麻織物和有灰土的環境,它最喜歡的溫度是25℃左右、相對濕度介於65%-80%,因此一定要每天通風,保持室內乾燥是預防和消滅蟎蟲的最佳武器。

經常清除床鋪、沙發角、牆角的積塵,以及清洗被套、床單和枕套,盡量不鋪地毯,不玩長毛絨玩具,空調出風口的防塵罩要定期打掃。清洗時,可以用濕抹布擦拭,但如果有條件,最好用吸塵器。

暴晒並拍打被褥

難清洗的臥具如枕芯、棉被胎、床墊等則應經常在日光下曝曬、拍打。被褥暴晒,不僅可以殺死塵蟎,還能破壞各種過敏原,是消除塵蟎過敏的有效手段。建議在暴晒過程中,每隔一段時間對被褥進行拍打,以便拍打掉被褥上塵蟎的屍體以及代謝物。

盡量少用容易積灰的物品

為了防止蟎蟲滋生,要盡可能減少使用容易聚集灰塵的物品,如沉重的窗簾、織物桌布、開放式書架、帶有培植土的盆栽植物等。最好不養寵物,如養了寵物,要經常給寵物洗澡,寵物不能帶進臥室。

小狗個部有埋拍打?
但要等有劵

我都要等

試下呢個用唔用到?
小狗除螨仪家用床上手持式螨虫吸尘器紫外线杀菌机除螨器D-609【包邮】
http://c.b1wt.com/h.fVvj7Y?cv=OzN4Zt0XSiJ
-----------------
复制这条信息,¥OzN4Zt0XSiJ¥ ,打开【手机淘宝】即可查看

可唔可以share下錶 條拎幾靚

OB錶去外國網購啦
啲印花錶好靚

買左好多紙模型
話說我買左3樣野 成4日d野都仲未落到廣州係咪on9
之前都係5日左右就係香港收到貨

我噚日屎忽痕買咗

其實殺唔死起碼都吸到呀

防螨除螨攻略

居室通風

暴晒並拍打被褥

盡量少用容易積灰的物品

小狗個部有埋拍打?
但要等有劵

我都要等

試下呢個用唔用到?
小狗除螨仪家用床上手持式螨虫吸尘器紫外线杀菌机除螨器D-609【包邮】
http://c.b1wt.com/h.fVvj7Y?cv=OzN4Zt0XSiJ
-----------------
复制这条信息,¥OzN4Zt0XSiJ¥ ,打开【手机淘宝】即可查看

https://detail.tmall.com/item.htm?id=42330704304&ali_trackid=2:mm_29481901_23074833_76486282:1491877288_3k9_2018766155&spm=a311n.8189758/a.90402110.002
小狗除螨仪家用紫外线杀菌床铺除螨吸尘器 小型除螨机D-602A

佢呢款講到好勁, 但係一路睇落去

屌你呢個LEGO摩打黎既

上年5月買
贝尔莱德除螨仪
https://detail.tmall.com/item.htm?id=521983935820&spm=a1z09.2.0.0.WlMnIc&_u=b2fjqh936bbf

用左兩三次,其實都唔錯,有拍打功能
不過就有D嘈
之前裇衫牛仔褲,但天氣真係變啦,好熱啦 

會唔會好似Mystery Ranch呢類軍佬背囊咁,其實有類軍用嘅裇衫係適合天熱着,舒服嘅?

又或者有無舒服透氣嘅裇衫款/牌子介紹 
之前裇衫牛仔褲,但天氣真係變啦,好熱啦 

會唔會好似Mystery Ranch呢類軍佬背囊咁,其實有類軍用嘅裇衫係適合天熱着,舒服嘅?

又或者有無舒服透氣嘅裇衫款/牌子介紹 

同求女裝介紹

呢對鞋真心正 好舒服

的確係winwin

痴線 我地跟系統既規矩有咩錯 點解要大部分人去就你既唔鍾意 仲叫人去開個唔洗刪code既post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞