[KPOP] 2017 KPOP 討論區 (10)

1001 回覆
21 Like 19 Dislike

個人認為I都唔會輸

抽經歷經驗點都大過iu啦論歲數

Iu 音源下載勁過泰妍好多
音源靠路人,無得呃

個人覺得2個唱功都不相上下,更欣賞iu識創作,比較artistic,曲風比較多元化(modern time玩jazz)

泰妍我好欣賞佢第1隻mini album用I做主打,打破以往佢唱ost同ballad既形象
Tropical house既Why都正,但到目前為止佢大部分歌都係比主流大眾,想聽佢試多d唔同既曲風

why 真係j出血 加埋隻舞

夏天聽好正, 隻舞步我覺得忙得滯, 如果係輕鬆D既群舞都夠 , 個MV入面好多造型好正, 可惜LIVE睇唔到
I係打破左佢OST女王/抒情歌手既形象, 但我鍾意why>starlight>rain>i>11:11
其實FINE同I個style有d似, 都係有嗌既部份, 期待佢試Rock e.g. 型到爆Devil's Cry , 再唔係非嗌既歌, e.g Jazz/R&B

事實上泰妍真係銷量/ Youtube views/ 唱功/ 跳舞/ 全世界人氣都勁過iu

就算正撞Comeback泰妍銷量/SNS/投票都嬴iu, 音源又唔太差, 真係未必會輸

iu得音源勉強贏到泰妍 無謂鬥啦 打和!
喺微博見到有人講NU'EST俾P社搞到而家要參加101好L慘
睇咗少少片 又真係好慘 台下肯定俾人寸到一棟都冇
P社真係仆街到冇朋友
佢哋個個冇自信嘅樣 真係睇到我都好難過

但係究竟係剪輯問題定係點
搞到佢哋好似好唔掂咁 連排個舞都會甩BEAT唔記得舞步冇力度

希望佢地捉住今次機會啦
就算最後入唔到11個都希望可以彈返起
我見minhyun同ren都幾高排名(?)
Kriesha Tiu to debut in May

solo?

係solo 不過佢solo真係唔睇好

佢solo無咩用喎

係 如果練習生入面嚟講 solo係得嘅話我覺得真係得MinJu同埋調咗去歌手組嘅馬恩真 馬恩真當狀態正常個陣 把聲真係好正
喺微博見到有人講NU'EST俾P社搞到而家要參加101好L慘
睇咗少少片 又真係好慘 台下肯定俾人寸到一棟都冇
P社真係仆街到冇朋友
佢哋個個冇自信嘅樣 真係睇到我都好難過

但係究竟係剪輯問題定係點
搞到佢哋好似好唔掂咁 連排個舞都會甩BEAT唔記得舞步冇力度

希望佢地捉住今次機會啦
就算最後入唔到11個都希望可以彈返起
我見minhyun同ren都幾高排名(?)

的確上p101令佢地嘅關注度高左好多
但可唔可以轉化成團隊同佢地啲歌嘅關注度就係另一回事

好耐無見

好耐無見

乜水黎

OH MY GIRL JINE

好耐無見

乜水黎

冇人識喎

好耐無見

乜水黎

冇人識喎

靚左咁多既 我印象中既佢唔係咁樣

好耐無見

乜水黎

冇人識喎

filter
首主打palette第一次聽覺得麻麻, 點知聽多幾次就覺得幾好聽, 愈聽愈正, 愈正愈聽

exactly
第一次聽真係冇乜驚喜
之後越聽越正,I like it I'm twenty five果句啲假音好正,GD段rap都好上癮

冇錯, 假音果段會聽上癮

段rap完全係畫龍點睛

聽一次已經覺得好正 btw有冇人覺成隻碟好有廣東歌feel

所以IU既歌絕大部分非常岩我
有種親切感

AGGER GD既RAP好加分
第1次聽已經好鍾意, 歌詞好簡易淺白, 真係好似佢將佢日記/心聲寫出黎,
好Original同personal既感覺, idol首首歌詞都講愛情睇到悶
致姓名好正, 個style有孝信神首野生花feel, 歌詞令我諗起世越號
這種結局唔知係咪講緊前男友, 好sad

IU係韓國Solo女歌手第一唔係冇原因, 佢有d似hebe, 行走於主流同非主流之間

這種結局係第一次就咁聽都會有種想喊嘅感覺
我都覺得似講前男友

張基河

好耐無見

乜水黎

冇人識喎

filter

十二歲?

好耐無見

乜水黎

冇人識喎

filter

十二歲?

記得之前瘦得好恐怖 呢2幅相又幾得意

完全認唔到
不得了...somi著cheer up套衫

??

??

unnies slam dunk

好耐無見

乜水黎

冇人識喎

反而好似後生左
但成隊真係好似毛都未生齊咁
利申: omg入面幾鍾意佢

好耐無見

乜水黎

冇人識喎

反而好似後生左
但成隊真係好似毛都未生齊咁
利申: omg入面幾鍾意佢

OMG個個啲樣都好似細路女咁
I like it
I'm twenty five

美珠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞