[KPOP] 2017 KPOP 討論區 (10)

1001 回覆
21 Like 19 Dislike
4月13日,YG娛樂表示,旗下男團WINNER將於5月31日在日本發行首張單曲專輯《FATE
NUMBER FOR》。

去年,WINNER曾成功在日本4座城市舉辦巡迴演唱會「2016 WINNER EXIT TOUR IN JAPAN
」,共在9場公演中與3萬6千多名粉絲們見面。此次,WINNER將透過單曲專輯再度驗證在
日本樂壇的發展可能性。據悉,本張日本單曲專輯將收錄雙主打歌《REALLY REALLY》、
《FOOL》的韓文版與日文版。在結束在韓國的相關活動後,WINNER將在日本繼續展開各種
粉絲活動。

值得一提的是,WINNER的新曲《REALLY REALLY》十多天來一直位居各大音源排行榜的前
列。昨日(12日)公開的舞蹈影片在一日之內點擊率便直逼一百萬,受到了廣大粉絲們的
喜愛與追捧。

目前,WINNER正透過各種音樂節目、電台節目等展開積極宣傳活動。(責編:歸芸珠)<
全星網>

http://www.allthatstar.com/tw/view.php?action=5212&postID=327561

又去日本

走未?

雖然我好憎exo但真心覺得好慘
遇到個咁嘅成員
隨時cb都唔join

同退左團有咩分別

可以繼續帶住exo個名唔洗俾人話跑4

走未?

遇到個咁嘅成員
隨時cb都唔join

同退左團有咩分別

成名後走是蝗蟲人既慣例

走未?

遇到個咁嘅成員
隨時cb都唔join

同退左團有咩分別

成名後走是蝗蟲人既慣例

其他團仲有邊個

走未?

遇到個咁嘅成員
隨時cb都唔join

同退左團有咩分別

成名後走是蝗蟲人既慣例

其他團仲有邊個

韓庚
4月13日,YG娛樂表示,旗下男團WINNER將於5月31日在日本發行首張單曲專輯《FATE
NUMBER FOR》。

去年,WINNER曾成功在日本4座城市舉辦巡迴演唱會「2016 WINNER EXIT TOUR IN JAPAN
」,共在9場公演中與3萬6千多名粉絲們見面。此次,WINNER將透過單曲專輯再度驗證在
日本樂壇的發展可能性。據悉,本張日本單曲專輯將收錄雙主打歌《REALLY REALLY》、
《FOOL》的韓文版與日文版。在結束在韓國的相關活動後,WINNER將在日本繼續展開各種
粉絲活動。

值得一提的是,WINNER的新曲《REALLY REALLY》十多天來一直位居各大音源排行榜的前
列。昨日(12日)公開的舞蹈影片在一日之內點擊率便直逼一百萬,受到了廣大粉絲們的
喜愛與追捧。

目前,WINNER正透過各種音樂節目、電台節目等展開積極宣傳活動。(責編:歸芸珠)<
全星網>

http://www.allthatstar.com/tw/view.php?action=5212&postID=327561

又去日本

出得兩隻歌之後又成年先cb
YG已簽《Kpop Star6》一員 積極邀約Boy Friend

4月13日,某媒體報導,YG娛樂已與SBS選秀節目《Kpop Star6》的一名選手簽約。

據該媒體報導,YG已於近期簽下《Kpop Star6》的一名參賽選手,該選手是備受觀眾們關注與喜愛的人才中的一位,其潛力受到了YG的認可。但因各方面的原因,YG暫時還未對外公開該選手的身份,或於日後擇日對外公開。

另外,YG目前還在討論與《Kpop Star6》的冠軍得主Boy Friend(金宗燮、朴賢鎮)的簽約事宜。某圈內相關人士透露道:「YG正在與Boy Friend的父母就簽約問題進行討論,預計近幾日就能公開最終結果了。」

對此,YG相關人士表示:「由於Boy Friend的兩人都還是未成年,因此目前內部正在與他們兩人的父母交涉中。金宗燮與朴賢鎮之間的化學反應很好,因此希望他們能一直一起活動。但公司認為,他們個人的意見最為重要,應該去他們最想去的公司。因此就算Boy Friend最終未能與YG簽約,我們也會一直為他們的未來加油。”

此外,Boy Friend由兩位11歲的少年組成,獲得了《Kpop Star6》的冠軍。 (責編:金雪仁)<全星網>

唔知佢係簽咗邊個入雪櫃呢 我覺得有機會係馬恩真

一定唔係馬恩真先

馬恩真本身係練習生,不過掉左去歌唱組比賽,所以應該本身有公司,我自己覺得係李秀敏,本身無公司

李秀敏唔係練習生組咩

佢同前公司解左約好似

我覺得簽李秀敏

簽佢翻嚟真係放雪櫃 YG應該有排都唔出女團

一定唔係馬恩真先

馬恩真本身係練習生,不過掉左去歌唱組比賽,所以應該本身有公司,我自己覺得係李秀敏,本身無公司

李秀敏唔係練習生組咩

佢同前公司解左約好似

我覺得簽李秀敏

話時話張漢娜好似走左

其實我一直都唔知老楊簽佢做乜

一定唔係馬恩真先

李秀敏唔係練習生組咩

佢同前公司解左約好似

我覺得簽李秀敏

話時話張漢娜好似走左

除左一首featuring就咩都無
yg個雪櫃真係成堆人
kps好似仲有房藝談?

李秀敏唔係練習生組咩

佢同前公司解左約好似

我覺得簽李秀敏

話時話張漢娜好似走左

除左一首featuring就咩都無
yg個雪櫃真係成堆人
kps好似仲有房藝談?

我覺得佢未勁到值得簽
房佢新男團啊嘛
https://www.youtube.com/watch?v=ohSpvSGXfhY

지코 (ZICO) - She’s a Baby MV

個look好撚型

首歌個feel似Park Kyung多啲

朴經嗰種露骨甜
佢係隱隱約約甜甜地
真係型左好多 出道同tell them嗰陣真係世界級

Feat. Zion.T, Crush, Dean

247首歌之前已經出左single

冇聽開佢

冇聽開佢

成年前既歌仲放落album到

冇聽開佢

成年前既歌仲放落album到

佢地好似成日都係咁
Jay park都係將十幾首single夾埋做新album就推出黎
再唔係就加remix version當新歌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞