【黑心創辦人大揭秘】口罩工廠 Mask Factory

973 回覆
1005 Like 16 Dislike
Ching 你需要一副眼鏡
咁唔怪得喇
以前AD2, 依家有曾上游拍嗰啲片
真係唔知係邊度有睇, 大陸電影網站都唔會 upload 埋呢啲垃圾
Push
真係無咩?
唔係話食品工場無菌工作間?
似係有人狙擊分化,唔好跟車太貼了
推呢個
月月要向連登仔宣戰了

又唔係全部既不過好多都歪理當道理
又唔用自己個腦諗下有冇問題
口號式人地點叫就照叫埋一份
連句野背後概念係點都未分得清
條友上曬新聞
又話係黃嘅
大把藝人苦主

作為前香蕉員工,我絕對有資格回應唐生個post.

首先,放心絕對不需要用到你啲劣質黑心口罩,$1蚊都嫌比多你。

作為一間公司嘅老闆,你責無旁貸,唔好將所有責任推落去曾生或蔡生到,就覺得自己一啲責任都冇。當年公司冇錢出糧,係曾生問人借錢返黎出糧比大家。你條仆街係冇拎個一毫子出黎,仲同蔡生講唔好出糧比我哋班員工,啲錢要拎上大陸開戲。

之後公司冇哂錢,你就呃鳩人叫人入股搞上市,點知最後爛尾比銀行追數要著草返大陸。成班員工冇糧出,一拖就三幾個月。

唔係可能覺得被你欠債,係你確確實實欠我哋債,仲要係度扮唔知、唔識、冇叫過我地做野。唐生你思覺失調定扮失憶呀。當年就係你叫我哋做野,叫管理層唔好出糧比我哋。 仲有呀,成日叫我哋幫你出飯盒錢,個啲數都走唔少喇喂

你冇用私人錢幫其他股東還錢,你係還緊自己啲債咋,唔好當間公司唔係你啦。到現在,邊個仲用緊香蕉呢間公司,咪得你一個。

人哋叫你還錢就話你成日唔係香港,間公司唔係你管理,咁撚識卸膊,話人攻擊你,不如你自我檢討下,點解個個話你欠佢錢唔係曾生欠佢錢。
佢話蘋果同老闆熟嘛
唔會做呢單新聞

咁咪畀另一間做囉
真係好笑
局外人唔知借錢嗰啲就唔評論啦
但間公司有佢名,就算少喺香港都係佢間公司,佢都有責任管理㗎啦
公司欠債、無糧出佢都係老細,佢點都要處理,唔係搵佢搵邊個 ???
即係佢想彩就自己拎晒,到公司有事就唔好搵佢,出事佢就唔係老細???
不如你search下人地lab點做test
口罩係physical barrier
加靜電係提升過濾效果
你所講嘅專家測試係做咩測試
你朋友好彩冇收到咋
好明顯彩就要拎,鑊就唔關撚佢事,係人哋嘅事。咁撚大個人咩叫責任都唔識,返去讀幼稚園喇。 自己拎啲錢去洗,糧又唔撚出,日日扮冇錢係身,叫人幫佢比外賣錢,呢啲人死性不改,算吧喇,唔好係度害人。
一起廯底就知你係咩人啦彊屍
隻五毛敗走左
我怕你太忙 skip 左 #129呀
人地有法庭文件證明老闆唐生多次比人追數
欠薪呢D食人血饅頭野
而且佢既宣傳上仲有好多鬼野,好多疑點
材料認證唔等到產品有認證
可以係生產過程破壞左效果架
有[自稱]行內人幫佢洗白
為咩要強調成本高呢
直接賣成本可以高過(運輸+代理+零售)加起上黎所賺既錢
仲有正苦補貼喎.............
最後連佢自己出黎回應既都係鬼野
成段野睇完就知呢個係人血饅頭慣犯
咁叫有人狙擊分化???
不如你講解下為咩全世界都係產品認證
你地係材料認證丫
靜電
我覺得有人怕搞錯人係啱嘅,
先唔論唐生之前啲臭史係咪真,
不過口罩工廠呢壇野有藍店認證,Yao姓建制狗力撐,已經肯定呢單唔係好野啦

問題係我地睇住而家建制狗要玩口罩廠食政府補貼,唔係咁都由得佢呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞