【黑心創辦人大揭秘】口罩工廠 Mask Factory

973 回覆
1005 Like 16 Dislike
Push
Wiki 成個flow 都好穩陣派,唔會一味快,講求合規格(佢比我感覺)。
係有條on9仔見到啲公公婆婆排口罩,想幫下佢哋咁話
原來要扮型,但又唔合格。明白了
我都希望佢做得好,百花齊放係好事
我覺得最緊要係合規格,唔好害人
聽過好多唔好嘅嘢 冇打算過幫襯
嗰邊真是合晒規格㗎
哦 ok lor
Push
不過個人唔合規格, clean room 變 dirty room , 未有認證,同部機幾日一壞,做唔到穩定生產。 明白的。唐生風格,求求其其。最緊要賺錢
其實喺香港本身有認證嘅clean room係唔多,因為要clean room嘅廠有幾類:
電子廠
食品/包裝廠
GMP葯廠

但是香港大部分嘅電子廠已經搬咗上大陸
GMP葯廠其實所需嘅空間其實好細,放唔到口罩機,就算有,郁過啲則就要重新APPLY過
食品廠/葯廠本身有單嘅係唔會諗住用嚟整口罩
大家明白的,你都好險爆料Ching
cold fact啫,香港工業其實好有potential,只係要大家嘅support
Push
同埋屌,邊l個on9仔會諗住做廠,做廠好撚辛苦,365日 朝9晚9 冇休
連登仔會不會做?
唔好咁諗,我信如果有心幫香港人,好多人會頂硬上
有心,喺香港邊個唔係講錢㗎
lm
麻煩各位朋友, 幫手發這個聯署出去, 幫手找人簽 https://petitions.whitehouse.gov/petition/request-youtube-explain-why-youtubers-are-censored-or-no-ads-yellow-icons-coronavirus-topic
這個聯署是請求白宮要求youtube解釋為什麼限制談及武漢肺炎的題目? 為什麼限制言論自由? 希望大家幫手發出去, 因為被黃標了, 會影響收入, 是中共打壓言論自由的手段之一, 不可以就這樣被人打壓

Google is censoring legitimate YouTube videos about the new coronavirus in China
http://chng.it/nQWTBG8Mcj
另外這個國際聯署反對Youtube限制言論自由
麻煩都簽埋
整合資料
1.唐家輝同間公司理財不善,曾經多番比人追數
2.曾解散公司,欠債100萬
3.口罩有限公司啱啱今日先做filing
4.間公司相關嘅人被起底,同藍底藥房有關
5.有撐警藍絲share呢間公司嘅招聘廣告
6.廠是借番黎,唔係佢地,只係扮月租10萬
7.clean room已經變成dirty room
8.部機幾日一壞,冇人識整機,未能穩定生產口罩

有冇漏咗啲咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞