【黑心創辦人大揭秘】口罩工廠 Mask Factory

973 回覆
1005 Like 16 Dislike
好似就係pin咗呢個
我都係⋯好似要連續登入一個月先搣P
佢嘅臭史應該遍全討論區

然而key word 用左高登,2000fun困堆都無佢以前舊料
幾時開始「黃」呢個字就代表大曬
姦淫擄掠偷呃拐騙,只要係黃,係上前線就不完美可改進?
忍你班連登仔好耐
佢一貫嘅老千手法就係:
1️⃣搵一個賺錢idea搭棚拎老細錢

2️⃣開舖買野請人先cap 一筆

3️⃣開舖之後因為前期乜都冇理過,亂鳩咁黎所以極速赤字
4️⃣之後將剩底cash flow,收入,未出嘅人工,拖左供應商嘅貨數一野立哂走佬
5️⃣之後員工,老細追討血汁錢不果,幾年後件事掉淡左,再由1️⃣重新開始

之所以佢訪問都唔可以出樣就係咁解

不過今次佢泊埋建制碼頭,拎我地啲稅金黎玩利益輸送,就一定要大大力追撃佢
Ching,間廠好靚㗎
係啲人唔靚㗎咋
佢個個video call 驗機,真係笑撚死人 ,仲要 post 出黎柒
經過肥蛙同呢單口罩廠就知黃色經濟圈根本搞唔起
加埋恨鐵不成鋼嘅民主派
黃營根本冇一個真係有腦嘅人 點有可能營運到香港
呢間都唔係黃
咁你又唔俾啲資料嚟 話佢抹黑
係香港工業本身對年輕人吸引力唔大,工業嘅精英全部去晒大陸同埋嗰啲仔都唔肯願意繼承老豆間廠,所以想要香港工業有黃人好難
紅字如果係真都不意外
而家政府就係夾埋班藍絲衝出嚟想打殘wiki
wiki未買機之前無人話整㗎
一買咗就成班牛鬼蛇神湧晒出嚟話已經可以投入生產
想搶wiki focus
但是wiki喺邊度有廠做?
佢都應該攞政府funding
唐生都係呃funding
嗱嗱嗱,請唔好神化wiki,佢就係搶咗K Kowng部機條友
佢話唔要
笑)
價高者得,又唔好話人搶 ,wiki 有錢嘛
okok 我無搞清楚講錯唔好意思

但再退後一步
黃呢邊未有人話整之前
政府同藍絲從來都無人搞機整罩
一有中央指令一有 funding 就夾埋即開
你話有冇咁橋
我都幾想睇下到時wiki間廠係咩規格嘅
希望佢做得好
唔要 咁點解借人個廠扮租10萬? 清高些嗎? 定因為佢符合唔到政府規格呀?
其實唔係
why bot both
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞