【黑心創辦人大揭秘】口罩工廠 Mask Factory

973 回覆
1005 Like 16 Dislike
爆料#1

呢間野係唐x輝搞,佢係奶中共嘅賣港賊。佢嘅臭史應該遍全討論區,大家搵下就知呢個人嘅人格低賤,只係一心想發國難財點會真心幫香港人,賣口罩比你同時將你啲資料賣比中共,叫啲小朋友去做平價勞工,轉頭就高價賣比香港人,免費送比中國。

唐生並不是記者所講咩文化人,只不過係靠大陸賺錢,刷中共鞋,自稱係導演,專呃香港人錢去投資,送錢比中共嘅濕9,受害人多的是。

呢個唐x輝專拖糧、唔出糧、欠租,簡單啲講就係一名無賴,佢10年前有間廣告公司叫banxxa ,好多人比佢拖糧,欠薪,行內出哂名。好多幫佢做完野都收唔到錢,要打官事。今次又係呃小朋友去幫佢做義工,啲小朋友做完嘢唔洗諗住會收到錢,因為佢係唔會有錢出到糧。

佢仲有一招係關門大吉,逃之夭夭。當年佢間banxxa,就係用呢招,呃人入股上市,自己cap 左水就成間公司關門。

先唔好講佢啲臭史,講番呢單野。 首先,部機,人地王生親身去台灣買機,佢話佢係印度買機,大家諗下係印度,請問唐生有冇親身去印度睇機、試機? 就係靠幾張相幾條片就話比人聽訂到機,月中到,仲話人屈多佢20萬? 對比人地王生係專登開高價去買入,一睇就知高低。 第二,原材料,拎住幾塊布就話自己搶到原材料,唔該大家睇下,隔離位王生,人地係一箱箱,一卷卷,已到貨,齊齊整整係個倉到住影,佢會唔會似呃人多啲? 第三,截稿前先完成租約,下星期就試產,大家都知道整口罩要用無菌室,係一個冇安全驗證既地方做一派冇安全認證嘅口罩,咁呢批係咩口罩? 「黑心口罩」,大家敢唔敢用? 再者,一個口罩要2蚊,一盒50個就要成100蚊,咁同食人血饅頭有咩分別? 分別就係呃你錢同時,賣你資料,用小朋友嘅熱血去奶中共,將做出嚟嘅口罩送比中共,刷中共鞋。

大家自己諗下做唔做得過,買唔買得過
爆料 #2

搞手/發起人?
所謂的電影人唐x輝先生

資金來源?
唐生及數位受害者,當中包括親中擁抱大灣區既太子爺,大陸金主,大陸的電影人(因為唐生一直都係拍大陸片,所以所謂的電影人都係嗰啲唔多出名嘅親中電影人)。唐生用佢一貫嘅做法,表示宜家一罩難求,今次投資一定回本,而且係短時間1萬變10萬,仲唔哂擔心自己冇口罩用去叫人去投資,大家一見「口罩」就癲撚咗咁,就咁就好多人落左搭。

紅/藍/黃?
本身唐生好明顯就係紅底喇,靠親愛的中國搵飯食。至於係唔係藍,大家自行決定喇,如果係黃,點解唔夠膽大大聲話比人知,怕什麼呢?怕中國班米飯班主之後唔比飯佢食? 人家都要留一線回歸祖國的懷抱。

低人工?
跟開唐生就知佢出名刻薄,最興唔出糧,拖糧。相信好多小朋友唔介意幫香嘅出一分力做義工,但如果要幫呢個人,我就勸大家三思,首先你要唔介意冇糧出,第二要二十四小時on call,第三你要預咗咩都要做。 佢呢個仆街就係想利用班小朋友熱血去免費幫佢做野,咁佢又可以慳一筆人工,又可以賺多啲。至於佢會唔會賣小朋友資料,咁大家真係要小心喇,呢啲咁冇品嘅人,有錢賺咩都可以賣,更何況佢係親中國的。

走佬?
我聽個地產經紀講,佢根本就唔係10萬租個廠,佢要個業主半價租比佢,話佢地係做慈善,係NGO,而且要業主免佢4個月租,要短租。因為佢講到明,過左個疫情,佢就冇生意,就唔會做。換言之,佢係發國難財,吸完水就走。 明明冇申請NGO 就話自己係NGO。明明發國難財,就吹自己係良心企業。唐生有良心的嗎?有就唔會搞大人個肚走左去,個仔又唔理又唔養。搞完一個又一個,勁仆街,佢都唔知搞大左幾多個女人個肚走佬,劈低啲仔女比啲女人自己養,自己就一毫子都唔比,咁撚仆街嘅男人,走佬當食生菜啦!

點解咁神秘/唔覆留言?
原因好簡單,成班人唔見得人,加上佢根本就唔識做生意,佢淨係識呃人比錢佢投資。宜家係人見口罩就發狂,佢地就係睇中人呢個弱點去呃人去投資,去買佢地啲口罩,去發國難錢,其他野,鬼理咩。話明做短期,根本就唔會理個品牌聲譽好唔好,衰左咪關門大吉,返上去投靠偉大的祖國,洗鬼理你地班人咩。

口罩合規格?
好多人都知,冇塵/冇菌室係需要測試,最少要一個月。口罩測試又要一個月,前後差唔多要2個月。 所謂的濾層合規格等唔等於口罩合規格,咁樣斷章取義,你地自行決定喇。

待續。。。
推住等更多fc
Push
link?

推一推
Push
你咁講會傷到好多連登仔心
但各位都請勿跟車太貼
有無mr cool 份?
lm
爆料#3

續口罩合規格?

大家睇清楚少少佢哋張相,係濾層/過濾層通過測試,佢地口罩有冇測試呢? 大家懂的😂
大家可能再問,點解佢哋會搵到原材料? 中共的朋友仔要原材料,有幾難? 佢話比你聽部機係印度,啲原材料係中東,你信嗎? 其實又咪係來自我哋偉大的祖國,同中共有關係,要咩有咩喇。

唐生朋友
好多手足都搵到唐生之前拍嘅電影,包括台北夜蒲團團轉,導演係錢國偉,錢國偉又係同曾志偉一伙,咁唐生同錢生咁熟,你覺得會係咩? 再加上有人提及過,唐生同養心殿個老闆陳家輝係老死,養心殿係咩色,大家都知,咁呢一班人是什麼? 自己諗 。

蘋果報導
好多人話蘋果報導一定係黃,蘋果個記者係佢老死,有獨家新聞,理得你係咩顏色,你見個報導咁避重就輕,講啲唔講啲就知咩事喇。有心隱瞞,要包裝嘅,有幾難,你見唐生係FB 度開名多謝蘋果信任,可見交情極深。

民主派李先生
點解冇啦啦出現左個李生? 事源,佢一開FB 拎人資料就比人狂唱佢係工聯會,要洗底,咪搵個所謂嘅民主派小兵去放料扮係黃,如果真係黃,民主派班大粒會唔出現?最好笑🤭宜家出現咗個姚小姐好熱心咁幫佢宣傳而呀李生就唔見左,咁大家諗下喇。

登記入會
大家上次試過WhatsApp 冇人應,唔回覆都唔知死,如果大家唔介意自己電話及個人資料外洩,大家可以登記去。後果自負,提就提左大家

良心價
黑心老闆話會以良心價發售喎,不如大家諗下,計下條數。一部機整5款,你覺得會整利潤高定底先? 話就話$1-3個,到時同你講得$3個有貨,你要唔要?資料就比左人喇,口罩就未必買到。再講送比老人及醫護人員,會唔會將測試個啲,未合規格嘅口罩當慈善送比人呢?都係送呀,唔合規格,試驗品姐,都係口罩。
推俾多啲人知
抹黑?你識佢嗎?唔識佢就唔好話人抹黑喇。如果你冇比佢拖過糧、欠過薪、走過數,咁你好彩。如果你係女,搞大完你個肚,生完個仔/女,唔理你、唔養個仔/女,你睇你仲會唔會覺得人地抹黑佢。
大家想知咩,開心Share
無菌室一定冇
我就喺度諗緊點解咁快有bfe vfe pfe認證,原來係過濾層
又好似太快話可推出市面
因為所有野都冇做認證測試,黑唔黑心自行決定喇。 為左快啲賺錢,快過王生,咩都做得出。佢就用外國入口口罩,你班傻仔就用啲唔合格口罩😷。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞