最近動漫台有人講鬼滅之刃超越左火影忍者......

476 回覆
289 Like 437 Dislike
想問有咩少年漫畫個故事超越到獵人
節奏快初頭就快,
佢跳過晒個修練,同個系統描寫。

不過由蜘蛛開始,就一篇接一篇長。
一篇比一篇拖,拖到你想屌。
D回憶重覆又重覆,飛黎飛去
D敵人點斬都唔死,一件事打成年幾兩年都未完
你調轉左,
舊火影每星期POST個個講,一分鐘睇完/30秒睇完/20秒睇完。
查番佢地背景起番底,原來係hunter死忠

佢地就係成日屌火影我先彈出黎,然後冇人敢玩野,少左好多人屌。

因為佢一屌火影我就搞HUNTER。
當年我係平定左亂局呀。

對比當年依家都係算好少聲音屌火影炸
一開波個修練都真係跳得幾突兀下
同埋無乜心理描寫
主角一死完全家就直接修練兩年 係最後先喊左一次

個作者好似成日失憶咁
初遇豬果間屋前 又係無諗到打完交要休息就又掟主角去打交
搞到一路打個主角就係到話d骨好撚痛 叫撚左大半集骨折但又係到左跳又跳
平定亂局好on9
你點知的
速食文化
睇鬼滅節奏快 唔洗用腦去睇
有個中一既親戚
問佢都係話最鐘意鬼滅
而一拳同巨人呢d就話睇左少少覺得悶無睇
海賊火影太多集數佢地根本唔會追
好似一拳咁,你第一季咪快囉,後面我怕你第四季都未打完餓狼就會悶到棄

鬼滅初期係爽手。但後面拖到好核突
巨人你好撚慘
鬼滅都係彈起一排啫
你點影的
依家班友講到超越火影
咁多OT 都有時間睇鬼滅
可能觀眾口味真係變咗,當年巨人第一集真係好震撼幾乎個個人每個禮拜都係等緊巨人動畫更新,每出一集facebook上面都勁多討論,連平時無睇開動畫嘅都有興趣。

但係唔知係咪死人+懸疑比人發現咗係賣得之後就越黎越多刻意賣殘酷/食人嘅動畫,搞到完全麻木曬,而家中一竟然會覺得巨人悶
鬼滅依加好紅的確係事實 不過都係居功在於動畫製作 劇情唔好睇唔在講 人物描寫唔夠多 睇動畫同打機一樣 要有共鳴同埋投入感 就好似你打電競game同埋玩rpg咁 唔係一尾爽就掂架嘛

鬼滅動畫的確係做得好出色啵 只可惜劇情完全冇深度
啲角色死完過一排已經唔記得佢叫咩名但起碼我仲好記得曉班友仔每個人既死法 雖然話就話動畫技術做得好
但始終比唔到中忍考試 小李打我愛羅個種震撼我 車尾燈都跟唔上
睇返鬼滅漫畫 其實出火之神神樂個part只係好普通既一集
根本無一幕係睇完到而家都即刻記得番
死火海多到數唔哂
班撚屌仲講到呢套野超死趕火咁
係咪前世未睇過好野
呢樣又真,鬼滅真係唔覺有咩經典畫面
D人j女姐,d劇情咁撚垃圾
淨係火影第一部都大把
唔係死忠都記到好多 第一話鳴門影分身 ,再不斬 白,中忍考試好多場都經典,鳴門贏螺旋,佐助卡卡西登場,三代犧牲,鳴門第一次召喚文太,三忍召怪大戰,狐狸化vs一尾,音忍大戰,終結之谷
一撚樣啦. 睇個班都係毒撚黎
全部都好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞