最近動漫台有人講鬼滅之刃超越左火影忍者......

476 回覆
289 Like 437 Dislike
荒唔係睇左條youtube片咩
https://www.youtube.com/watch?v=mEC6A1TS7fQ
你就真係選擇性失明啦 我由頭到尾都冇話過鍾意鬼滅
算啦 依家鬼滅正如日中天 係好難挫到d鬼滅廚銳氣
過多一兩年鬼滅好似re0同地錯咁嘅下場 睇下班鬼滅廚仲有咩好講
拿你講炸,咁都係贏一種姐,拉闊D去睇件事啦好冇?人地係成個時代,你超越左都要自己創造左個時代出黎先講啦好冇。

人地火影龍珠果D人人識,你扲住鬼滅個名落街問人啦。
依家係冇人識呀。

我怕你落街問人,人地識鋼練,都唔識你鬼滅
Re0其實個project冇停過...日本d鋪一定有佢地ge corner
地錯隻手機驚其實幾賣得 我都仲係每月幾pack到10pack咁課
我係日本問真係人人識
不過是但啦你
早幾年如日中天既巨人撚都沉鳩晒,鬼滅
地錯都一直有ova 劇場版 第2季 手機game架
但熱度明顯冇當年大爆嗰下咁勁啦
其實我按寫作難度定,火影難寫過鬼滅,因為篇幅長又要集集好睇技巧上點都難過小精品。
不過火影最後收皮歸根究底都係作者根本駕馭唔到角色同劇情發展,俾筆下嘅角色玩返轉頭,譬如佩恩的威權政治思想。有啲作者會諗與其設計一啲自己諗唔到嘅嘢,不如設計容易控制到嘅奸角,例如無慘咁,但咁樣又會喺角色魅力同新鮮感上大打折扣
以為討論緊好唔好睇,點知係講緊好唔好賣
諗起黃貫中咁講過,三年後棒棒堂仲係咁紅先講野啦

點知當年俾棒棒堂fans屌到佢爛,但結果
冇人識都講得出下至YouTuber討論上至日本電視訪問都有.
咁地錯同鬼滅個效應差左好多....果陣吸果班fans其實好多都仲有睇小說 小說係keep住好睇
不過冇咩好討論咁解
佢好明顯講緊香港
我都唔會否認鬼滅好紅 不過講超越就太早
其實所有大長篇都係十分十分難寫
對我黎講火影個結局已經係收貨有餘
我相信對jump黎講都係
可以比佢700話風光大葬 最後一集上封面呢d野都可以睇出
銀魂本身都可以風光大葬 可惜猩猩玩野
畫功方面應該冇乜可能超越到.差太多
銀魂 咪提喇
都唔撚知猩猩究竟想點
畫功呢方面呢 火影一開波岸本已經99lv 咁濟
就係連唔睇動畫嘅人都睇先顯得出套嘢夠hit

Taiwan no.1
China no.2
講到火影唔係邪教咁
火影世界第一
動畫做到極高質,人物感情寫得好,簡單易睇舒服
火影世界第一係鳩硬sir一個人咋嘛
如果火影係邪教 咁高達同龍珠都應該係
fans同廚係兩回事黎
呢兩套嘅熱度點同鬼滅比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞